Jessica på besök i Paris

Som jag sagt så går tiden så otroligt fort. Nu är jag påväg till Thoiry igen och Jessica är påväg hem till Sverige. =(
Men vi har haft en riktigt rolig Påsk helg! Ja i fredags så skyndade jag till lägenheten och upptäckte där att jag inte fått två madrasser, ingen jättestor överraskning precis eftersom det faktiskt är madamen vi pratar om. Jag kan ju i allafall säga att jag börjar ogilla henne något enormt, men nog om det tråkiga. Jag skyndade mig att städa upp lite i lägenheten och göra den lite mysigare. Sen gick jag till RER stationen för att vänta på Jessica.  Hon ringde och jag sa att hon skulle gå upp ovanför marken och berätta vad hon såg så jag visste vart jag skulle leta efter henne. Hon såg en stor kyrka och jag tänkte notre dame. Så jag skyndade dit, men hittade henne inte och efter ett tags letande visade det sig att hon klivit av en station tidigare än vad hon skulle så vi stod vid olika kyrkor.. medan hon tog sig ner i tunnelbanan igen för att åka lite till sprang jag hem och kollade posten. Jag hade fått ett buckligt ganska stort paket och när jag öppnade det upptäckte jag påsk godis, naturgodis och en tidning. Jag har världens bästa föräldrar och så är det bara! Så underbart gott med lösgodis, det har man inte käkat sen i januari typ. Sen ringde Jessica och den här gången hade hon åkt rätt. Vi gick till lägenheten med sakerna och jag fick presenter, ett påskägg med godis (här ska det gottas=) ) och fjällfil =)!! Min riktiga favorit, hon bevisade att det gick att ta med så nu tycker jag synd om er som kommer och hälsar på för ni kan ju gissa vad ni får ta med. Jag vill ha fil! Det var ganska sent vid det här laget så vi tog tunnelbanan till Champs Elysees för McDonalds, gå i affärer och titta i skyltfönster. Något som är riktigt roligt när man är två dekoratörer. När klockan blev sent tog vi oss hem för lite sömn för nästa dag var det fullfart!


Lördag
Dags för shopping, vi tog en promenad till Les Halles och spenderade i stort sett hela dagen med att gå i affärer. Jag hittade massor! Jag brukar inte shoppa så här, men helt plötsligt så var det massor som jag behövde ha.. En kavaj, ett par finare shorts, en kjol, två linnen och ett par sovshorts. ojoj vad mycket det blev, men nu får det vara bra ett tag. Måste ju betala räkningarna också, fast det inte är lika kul.
Senare på eftermiddagen när vi var påväg till mataffären för att handla mat kom det fram några killar och började prata. Min första tanke var naturligtvis ignorera eller avvisa, men Jessica stannade och jag kunde ju inte lämna henne själv. Så vi stannade och pratade lite om planerna inför kvällen m.m. Eftersom jag inte hunnit gå ut här så visste jag inget bra uteställe så jag passade på att fråga så vi fick reda på en pub dit de skulle. Dit många studenter brukade gå. Varför inte tänkte vi och efter vi käkat nachos gjorde vi iordning oss inför kvällen. Vi gick dit och det var mycket folk. Killarna syntes inte till, men vi hittade andra att umgås med. Tre riktigt trevliga amerikaner som lärde oss nya moves att använda på dansgolvet; butterfly är med på ett kort och jag ville ju inte va sämre så jag drog till med elefanten(inget dansmove jag vet, men vi kommer ju inte träffa dem någe mer..) Men även om vi tränade dansmoves så var det en pub utan dans, så det var lite tråkigt, men annars gillade jag puben skarpt så dit blir det fler gånger.


Söndag
Vi bestämde oss för att titta på lite gamla vanliga hederliga turistmål. Så vi klättrade i trappor upp till Montmatre där vi faktiskt gjorde nått jag inte gjort tidigare. Vi gick på Salvador Dali muséet. Det var annorlunda kan jag säga, man måste ju bara tro att mannen var galen för att få dessa idéer, men det var intressant. Vi vandrade omkring lite och jag hittade churros (typ våfflor formade som korvar med socker på) som vi tryckte i oss, de är riktigt goda!
Sen tog vi tunnelbanan mot eiffeltornet, klev av lite tidigare och gick dit. Fortfarande lika stort och mäktigt. Letade reda på en parkbänk och käkade lite picknick. Fruktsallad och macka. När vi var påväg hem senare passade vi på att gå och kolla öppettider på ett av alla starbucks och gissa vilka vi stöter på då. Jo killarna från gårdagen igen. Helt otroligt, ja med tanke på Paris storlek.. De va på en annan bar igår, men skulle till en karaoke bar den här kvällen och undrade om vi ville komma. Vi tänkte varför inte igen. Vi gick hem och tog det lugnt en stund. Jag lagade kyckling och ris a la Karo och det smakade helt okej faktiskt. Sen var det utgång. Den här gången var de där. Vi pratade, lyssnade på karaoke (de försökte verkligen övertala oss att sjunga, men icke!) och dansade! Yes här dansade man =) Så det var riktigt roligt, för det var längesen. Fick lära oss ett nytt move här med eiffeltornet, men det kommer jag nog inte att använda igen...rätt underligt. De drog med oss på en annan karaoke bar också, men där var det just ingen fart och vi var trötta så vi gick hem och kände oss nöjda.


Måndag
Ack så trött man var. Vi tog det väldigt lugnt, strövade omkring och tittade i skyltfönster vid Galerie Lafayette, sedan satte vi oss i Luxembourg parken och filosoferade och käkade jordgubbar. Den parken kommer alltid att finnas i våra hjärtan.. ;) jag tror speciellt att Jessica håller med. Vi bestämde oss för att gå ut och äta på restaurang på kvällen, så vi gjorde oss iordning och valde en liten italiensk i närheten där jag bor. Vi hade inte räknat med den italienska familjen som satt där och de höjde ljudvolymen något så fruktansvärt att vi fick skrika för att höra varandra. Vi bestämde oss då för att ta efterrätten på Hägen daaz lite längre bort. Så vi köpte glass där och strövade sedan bort till Louvren. Det är så mysigt där kvällstid. När museumet är upplyst och det inte är lika mycket folk. När vi kände oss nöjda var det hem och sängdags.


Tisdag
Upp väldigt tidigt idag, strax efter kl.5 ringde klockan för att ta sig till Thoiry och i Jessicas fall då hem till Sverige. Det blir jobb till kl.20.30 ikväll, så förhoppningsvis somnar man ovaggad ikväll. Jag är fruktansvärt trött nu, men bara man jobbat lite kommer man väl inte att hinna tänka på det. Jag ska lägga ut lite bilder från helgen, men resten kommer att läggas ut på facebook så fort jag fått bilder av Jessica. Vi knäppte ju hälften var så.



         
Kära Mcdonalds. *Snyggt skyltfönster på Champs Elysées.* Fjällfil!!=) *Festdags.

          
på puben. * fjärilen med amerikanerna och min elefant =). * mjölksyra vid montmatre trapporna.
 

         
Snygga poséer vid Sacre Couer. * Jessica på picknicken vid eiffeltornet. * Jag har ätit churros med ansiktet och försökt låta bli att slicka mig runt munnen när sockret fastnat = svårt att låta bli!

         
Utekvälldags och Jessica är på G * ankorna * Starbucks fika dagen efter* annorlunda och fint mcdonalds* jordgubbar i luxembourg parken = gött!



Ha det gött!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0