Bon Weekend!

Härligt med helg så man får soooova! Jobbade över 2 och en halvtimme igår för att hinna klart med LOGG men, men nu har jag bara eclairage kvar och lite på deko till måndag. Då jag ska vara själv visuel...=S jag ska matcha trend ladies men ha ett öga på Modern Classic och access som blir matchad av två säljare. my, my... men nu är man iaf ledig!

Vad ska man göra i helgen då??
Jag funderar på att: 
*tvätta (eller jag måste tvätta)
*handla mat ( samma här..eftersom kylskåpet ekar tomt)
*städa (hmm..)
*springa (konditionen måste byggas upp igen, jäkla hosta!)
*Gå till HM Haussman och leta strumpbyxor (man kan ju tycka att ett HM i Paris ska ha vanliga lagom tjocka svarta strumpbyxor, men ingen tur än.. och när jag ändå är där kan jag väl kolla på andra kläder oxå..=) )
*Gå på ett museum (är faktiskt lite nyfiken på Musée d'orsay som är ombyggt från att ha varit en järnvägsstation eller modemuséet om de har någon utställning..tough choice..)

I veckan när jag gick hem från jobbet så gick jag in St Sulpice kyrkan som är med i DaVinci koden och den är väldigt vacker innuti. Lugnt och skönt och inte alls lika mycket turister som trängs som i Notre Dame. Ett tips bara.

Nu ska jag käka lite frulle innan det blir strumpbyxejakt!
Bon Weekend!
 

Ett sagoland!

I fredags åkte jag tillbaka till Frankrike samtidigt som familjen Sjöström/Persson. De hade en liten semester weekend i Paris och sov hos mig. Det var bra för då fick man lite annat att tänka på. Edvin kan konsten att distrahera en! =)
Han är verkligen ett litet energiknippe.
Vi var och tittade på "det stora tornet" och åt lite glass i gräset nedanför på lördagen. Sen strövade vi längs Champs Elysees. På kvällen åt vi ute och Edvin var så trött att han somnade på stolen i restaurangen innan han hunnit äta upp maten.
På söndagen var det dags för något jag sett fram emot: DISNEYLAND!
Jag blev som ett barn på nytt. Har varit där för länge sen och det var sig likt. Vackert, roligt och barnsligt! precis som man vill ha det! Vi åkte karuseller och tittade på disneyfigurer. Det måste ha varit kring 30 grader för det var grymt hett och jag lyckades bränna axlarna. men kul hade vi! Mats lurade mig att åka en karusell som jag var mycket tveksam till. Jag klarar inte av loopar och det trodde varken Elin eller han att det var, så jag tog chansen. Det gick sååå fort och var kolsvart så jag visste knappt var upp och ner var. Mina örhängen höll på att flyga av och när vi klev av utbrast jag att "det måste ha varit en loop i den där karusellen." "Ja, två!" svarar Mats glatt. Min hjärna gungade ett tag efter det.

I måndags åkte de hem och jag gick tillbaka till jobbet...inte kul.
Tidiga dagar igen (kl.6) och jobbat över, stressigt som attan och nu några dagar är det bara jag som är utbildad Visuel i butiken på tre våningar...trevligt för en nybörjare, men jag kan inte göra mer än mitt bästa. Nästa vecka ska jag hem till Sverige igen för tråkiga orsaker, men det ska ändå bli skönt att åka hem igen.
Jag räknar dagarna och kan nu med 99% säkerhet säga att jag vill flytta hem till mitt älskade land inom de närmsta månaderna! Så om nån hör talas om ett dekoratörsjobb som är ledigt så tipsa mig!=)

Nu lite bilder från helgen =)   

   

     

      

    Ha det bra!

Mormor, min älskade mormor

Jag är i Sverige i Ljusdal, men det är ändå en resa jag helst skulle ha velat slippa.
I söndags fick jag reda på att mormor var sjuk, så jag beställde snabbt en resa hem på måndagen, men jag hann inte hem. Min älskade mormor är nu borta och jag vet inte, kan inte fatta det.
Bland det sista hon sa till mig över telefon veckan innan var ..när kommer gumman hem då? snart lovade jag och sen hann jag inte hem.
Jag hatar verkligen Frankrike. Jag kommer inte ihåg när det var ihelgen, men jag frågade: vad mer kan gå fel när jag är i det här landet? Efter brutna löften, borttappade löneförmåner m.m. m. m. så trodde jag faktiskt att svaret på den frågan var inget, men det kunde det. En sak gick fruktansvärt fel och Jag hann inte hem!! 

perfekt fram till öppningsdags!

Idag var det designersläpp för Matthew Williamson part 2 och igår jobbade vi till efter kl.23 för att få fram kläderna och så allt skulle se perfekt ur för idag. Efter fem minuter hade kunderna slitit i allt så det var bara att börja städa, men det var fint innan iaf. =)
Första delen Matthew Williamson var ingen favorit för mig om man säger så, men den här hade några fina plagg.
Lär väl vara så gott som slut när man kommer till jobbet imorgon bitti. men jag hann köpa mig en fin strandsjal!

Snart ska jag på franska kurs och efter det ska jag välkomna några gäster igen! ja igen, många som hälsar på i maj, men nått härligt väder verkar de inte få för det regnar varje dag =(
Mirnus och Erik är det som kommer att förgylla min helg =) och imorgon blir det konsert på divan du monde, GlasVegas ska spela, så det ska bli kul!
Ja jag hade inte hört dem förut, men Mirna frågade om jag ville hänga på och varför inte..? vad ska man annars hitta på en kväll i Paris?!

Ha det gött!


Vilket jobb passar dig?

Jag gjorde ett intressetest på arbetsförmedlingens hemsida igår och jag gillar verkligen den här frågan..Är du intresserad av att lära privatpersoner flyga?
Ja det är jag. Jag hade två kunder...

Flyga..flyga vad?


Amerikansk skådespelerska pardonar svenskt blindstyre!

Jag är och handlar på Monoprix med mamma och pappa. I grönsaks avdelningen ser jag en kille som ser bekant ut.
"Känner jag honom? Nä, men är det inte..nä det kan det inte vara. Jo men han är då jäkligt lik den där killen i Dawsons Creek..Joshua Jackson. Nä det kan inte vara han, men dejtade inte han en känd skådespelerska?"
Jag går för att leta reda på pappa och då ser jag honom igen. "Å jo det måste vara han för där är hon med! Hon som är med i filmen National Treasure, Diane Kruger."
Ja.. blind styret (alltså jag) har lyckats sett två amerikanska skådespelare som senare ställer sig bakom oss i kassakön och Diane pardonar mig för att komma förbi. Haha! Jag som typ bara sett Michael Nykvist och Tommy Nilsson tidigare.
Han var faktiskt snygg i verkligheten, för jag tycker inte att han är det annars.. och hon var osminkad och väldigt smal.
Såg ganska vanliga ut båda två, vackra, men inget wow.
Så nu lär man ju hänga på Monoprix hela tiden och hoppas på att Hugh Jackman får för sig att handla där! =P


Gäääääääääsp!

Fy vad jag är trött. Egentligen börjar jag kl.7 om dagarna eller de har sagt det, men av de 12 dagar jag jobbat på Rue des Rennes så har jag börjat kl.6 sju av dem och imorgon blir det åtta. Jag behöver sova och jag behöver sova längre än till kl. fem på morgon!
Igår var jag på min första franska kurs och imorgon blir den andra. Det är bra för då kanske jag kommer någon vart i språket. Dock så var det lite lätt så jag hoppas den avancerar lite annars får jag byta upp mig ett snäpp. Just nu har jag sällskap av faster och kusin så det är trevligt! Imorgon kommer mamma och pappa och jag längtas! =)
Nu har jag haft min redovisning om veckan, men vi hörs snart igen.
Ha det! 


RSS 2.0