Hjort:

Ibland är man inte så aktiv som man skulle önska både i livet och i bloggen. Men jag har hållit mig sysselsatt. Förra helgen var jag till Östersund och träffade Mirna, Erik, Rasmus, Emma och en kompis till henne. Vi spelade spel och hade mysigt. Sen fortsatte vi till Åre. Jag hade aldrig varit där förut, så jag ville ju absolut på Åre chokladfabrik, efter det blev det promenader och lite träning (väl behövligt efter ett besök på chokladfabriken). Vi åkte även upp på Åre skutan (berget) med linbana och tittade på utsikten. Vackert! men kallt.
Efter att jag kommit hem därifrån så har jag jobbat på mina möbler, tränat, umgåtts med kompisar och fikat. Det är underligt vad man kan dra ut på saker när man är ledig.. Allt tar lite längre tid än det normalt borde, men som sagt så måste man ju sprida ut det för att hålla sig sysselsatt.
I helgen var jag ut med brorsan, Sofie m.fl. på Järnvägs och det var kul!
Nu håller jag på och funderar på vad jag ska packa med mig till Stockholm och som alltid vill man ju ha med sig massor, men om lägenheten redan är möblerad så får man ju begränsa sig..

Lite bilder från helgerna:
Vackra Åre!

  

Knäppa och härliga gänget!

  

Ha det gött!


Snart 08a

Jobb
Jag har nu fått reda på mer om mitt jobb.
Jag är inte 100 på när jag börjar, får schemat nästa vecka, men jag vet det här:
Jag ska börja som resurs på HM för att om nån månad förhoppningsvis känna mig tillräckligt säker på driften i butiken för att bli VM (som i Sverige oxå innebär att vara avdelningschef i butiken). Jag ska jobba på Fältöversten som ligger på Östermalm i Stockholm. Det tidigaste jag börjar på morgonen är kl.8 (så skönt för en morgondrönare som mig) när jag stänger blir det senare och då jobbar jag till 19.30 (stänger gör jag två kvällar i veckan). Jag jobbar varannan helg och är ledig varannan. Det är ca 35 min till jobbet med pendel och tunnelbana.
Lägenhet
Jag har precis skrivit kontrakt för 1 okt- 31 dec för en lägenhet i Trångsund strax utanför Stockholm. Grönområden i närheten, 40kvm och 18min med pendel till centralen. Sen får vi se om det blir fortsatt efter 31 dec, men det är bra att få testa området och se om jag trivs.
   
Jag hoppas på att det blir lika bra som det låter!! =)


One ring to rule them all

Känner ni igen frasen?
Ja det kommer ju från Sagan om ringen för er som inte är filmnörd då.
Igår körde en audi före oss och på registreringsplåten stod det:
Four rings to rule them all.
Det var ju lite fyndigt!

Nyttig..jag?

Jag måste försöka bli lite nyttigare, har börjat äta mycket sötsaker och kan INTE sluta! Måste vänja mig av med det. Inte allt, för jag tycker alldeles för mycket om det, men kanske inte riktigt så mycket som jag äter nu. Också har jag tänkt röra på mig regelbundet. Ja jag har sprungit varje vecka, men vissa veckor bara en till två ggr. Nu ska jag försöka ta lite mer promenader och öka springturerna till 2-3 ggr i veckan. Vissa dagar är man bara så omotiverad! men jag försöker tvinga mig ut iaf, man mår ju så mycket bättre efteråt. och jag har gått framåt, när jag började springa visste jag inte om jag orkade 2,5km och jag flåsade som en galning. Sen blev det 3,5km, sen var det ganska vanligt och 5,7km blev långt och jobbigt. Nu är det kring 5 km som är det vanliga jag springer. Så man gör framsteg bara det att det tar lite tid ibland. Och idag tog jag mig modet till att springa en mil och mina knän höll! och det var på elljuspåret så massor med backar.. och där känner man sig ju väldigt motiverad när de dessutom sätter upp skyltar med namnen alldeles i början av en backe: Långbacken och Storbacken är några riktiga favoriter att ta sig uppför..
Nu ska man ju bara hålla i det här och det är ju lättare sagt än gjort!
På tal om det så väntar Ben & Jerry på mig nere i frysen..jag börjar med nyttigheterna imorgon istället..kanske.=)

En tripp till Gävle

I fredags tog jag tåget till Gävle för att spendera några dagar hos Linda som fyllde år i söndags. Vi tog en heldag på stan där jag hittade massor med kläder som fattades i min garderob. Fikade på bagels och knäckpaj som var guuda gott och uppdaterades om vad som hänt sen sist. Senare på kvällen kom Josse från Norge och vi kikade på idol. 
På lördagen tog vi en promenad innan frukost och det var nog det nyttigaste vi gjorde på hela dagen. För senare käkade vi god mat på nian, gjorde oss iordning för kvällen, fikade tårta, chokladbollar och bullar och sen var det dags för lite dricka innan utgång. Ett helt gäng med folk dök upp och vi snackade, lekte "jag har aldrig" och sjöng för Linda. Utgång på Heartbreak med mycket dans och en cheeseburgare på Mcdonalds innan hemgång.
Väckarklockan såg till att vi vaknade vid tio på söndagen. Den var väldigt envis och gick inte att stänga av. Tydligen beter den sig så varje gång vi är ut i Gävle eller så kan det bero på att det är en kyrklocka som vill tala om att alla som syndat ska upp tidigt... På kvällen när jag kom hem till Ljusdal fick jag äntligen träffa mamma som varit borta på kryssningen. Så härligt! Hon hade med sig presenter oxå, så jag fick en parfym som jag spanade på när jag bodde i frankrike och ett läppglans. Hon är så snäll min mamma!

Lite bilder från helgen

  

Mer möbler men inget hem

Nu är bordet och två stolar klara! Slipade, målade och klädda. Sitsarna på två till ska kläs om och sen är de oxå klara. Sen kan jag bära allting till förrådet och låta det stå där till om några år eller så.. då jag äntligen slagit mig ner på nått ställe och kan möblera en lägenhet med mina saker..! Nä nu ska jag inte vara sån, måste tänka positivt, det kan ju hända närsomhelst. Men det är iaf kul när man ser resultatet efter allt slit! =)


Rock Night med allsång

I lördags var det Rock Night med förfest hos Tobbe. Vi tog fram gitarren och brorsan och Sofie turades om att underhålla medan vi andra försökte oss på allsång! =)  Sofie S försökte sig även på att ta ett B ackord och hur det såg ut syns på bilden nedan... Väl ute på Stadt lyssnade vi till nån låt från Anders med band och det lät ju som vanligt riktigt bra! Resten av kvällen spenderades på dansgolvet med Sofie 1 och 2, och det var så hiiimla roligt!!

     
    

Lyckad kväll!

Britt-Inger Holmgren

Min mamma heter nog det krångligaste namnet i Sverige. Det måste vara så eftersom ALLA stavar det fel eller byter ut en del av det. Några av de namnen som hon har fått heta:

Britt-Marie
Inger-britt
Rut-Inger (Vem tusan heter det liksom?)
Pritt-Inger (P:et och B:et är inte ens nära varandra på tangentbordet!)
Britt
Britt-Inger Holmberg
Britt-Inger Ericsson (men det var ju nära iaf...)

Det finns betydligt fler men det var alla jag kom på för tillfället.
Mitt däremot stavar folk bara fel på, det finns ju hur många sätt som helst att stava Emilie på, men för att vara lite ego så tycker jag mitt sätt är finast! =)Produktiva dagar ska det vara!

Igår slöade jag ner mig totalt, satt mest framför tvn och det är inte riktigt likt mig. Jag som inte spenderat en hel timme framför dumburken på fleeera månader har på senare tid fastnat där ofta, inte bra! Måste bli ändring på det!!
Idag däremot har jag gjort lite annat iaf. Nu är två av mina stolar färdigklädda och de andra två är på god väg. Jag har förberett lite för skyltning, Städat, Tränat och varit på bio. Den här gången förstörde inte regnet min och Sofies biodejt! Däremot när jag tog upp min mobil (som var satt på ljudlös!) för att snegla på ett sms som jag fått fick jag en klapp på axeln av tanten som satt snett bakom, tydligen så fick man inte titta på sin telefon! =S Det störde inte mina grannar, men det störde tydligen henne...
Imorgon börjar mammas resa mot kryssningen i Karibien, så nu ska jag umgås lite med henne och se till att hon packar rätt!

RSS 2.0