Ett inlägg innan det var dags för pastasallad...

Ja då var det söndag igen.
Ännu en vecka har gått.
Jag har ju som sagt börjat min Visual Merchandiser träningsprogram och det känns som om jag bör förklara lite för det verkar som om alla tror att jag går en utbildning (vilket är sant), men det är inte så att jag sitter i någon skolbänk precis.
Det är som en avancerad praktikplats typ. Man jobbar tillsammans med dekoratören och hon tränar upp mig för mitt kommande yrke. Genom lite teori och mycket övningar i skarpt läge. Det är kul, men ibland väldigt svårt. Vi har feedback en gång i veckan, varje fredag eftermiddag och min första var då i fredags.
Jag fick bra kritik, någon sak som jag ska tänka på men annars var det väldigt bra. Ibland undrar man vad man håller på med så det känns bra att få lite positivt så man vet att man är på väg åt rätt håll åtminstone.
Oj vad jag använde ordet "bra" mycket..

Ja vad har jag gjort mer i veckan.
*Jag fick ju ett riktigt gott mål mat när jag var hos Karolina, det var ju längesen eftersom det mest blir färdiga portioner eller macka och soppa annars.
*Jag har fortsatt att öva på min gitarr (men jag gör det tidigt på kvällen så grannarna inte har någon större anledning och klaga)
*Jag var och tittade i affärer vid och i köpcentret igår. Då var jag ju till Maison du monde också och jag hittade så mycket fint. Önskar man hade råd och plats, då hade jag köpt halva butiken!
*Jag provade mini Macarons igår i fyra olika smaker: kaffe, hallon, vanilj och choklad. Mmmums! Chokladen var ju favoriten då, självklart! =)
*Följde med Karolina till ett köpcenter utanför Geneve igår för att titta på en annan HM butiks upplägg. Generellt sett har vi det finare tycker jag! Inget skryt - bara fakta.

Idag har jag tränat och tvättat. Det snöade självklart blöt snö under hela träningen och när jag gick (i en halvtimme) hem efter tvättningen. men nu har det slutat, himlen ser ut att bli klarblå nu när jag ska hålla mig inne.. min  vanliga tur.
Till veckan ska jag fortsätta min training och hålla på med en jeanskampanj så jag hoppas det går bra.
Sedan kommer mamma och hälsar på mig på fredag! =)
Det är jag verkligen jätteglad för! =)
Ha det gött!

En stunds kontakt med omvarlden..

Jag far passa pa att skriva att inlagg nar jag far chansen. Om det ar svarlast beror det pa att jag ar hos Karo som har varit snall nog att lata mig lana hennes dator for en uppdatering av omvarlden. I mandags borjade min VM utbildning och det ar roligt, men svart. Det ar sa mycket att tanka pa. Som VM pa HM Frankrike har man hand om Visual delen sjalvklart, men ocksa kampanjer, aktiviteter och en stor del ar att vara manager for saljar teamet. Men hon ar en duktig larare sa forhoppningsvis sa klarar jag av rollen om nio veckor. Och franskan.. varfor kan man inte prata flytande pa engang? Jag blir sa frustrerad nar jag inte kan prata, men det kommer val antar jag.
Jag har borjat dricka kaffe! Ja eller hur... jag dricka kaffe.. men det ar bara cappucino och det borjade jag med for att kunna halla mig vaken. Jag var sa trott en dag att jag var tvungen att ta till det for att halla mig vaken och nu tycker jag att det ar gott. Jobbkaffet i allafall. Blev precis bjuden pa mat och det ska bli gott med nagon annan mat an macka och yoghurt eller soppa som det blir pa kvallarna annars.
Ja vi hors val pa lordag eller sondag for da ska jag ta mig in pa internet igen.
Ha det gott!   


Salut! Ca va? Ca va. Et toi? Bien.

Ja det upprepar man varje dag flera gånger, jag bli alldeles yr i mössan, räcker det inte med ett enkelt hej som i sverige?
och allt det där kindpussandet, tre gånger totalt och börja från vänster (oftast). Jag bara står där, för man pussar inte riktigt kinden utan det är som att kramas kind mot kind med ljud..bara det att jag inte klarar av att göra det där ljudet så jag står där mest och låter dem göra jobbet.


Nu ska jag väl förklara min frånvaro från internet världen. Jag har hamnat i en by eller ja man kan inte riktigt kalla det by eftersom närmaste byn ligger 10 mins gångavstånd. Jag bor på ett hotell som ligger vid en ganska stor väg utan gångväg och i frankrike kan det lätt betyda roadkill om man inte ser upp. De kör ännu mer som galningar här än på Hybovägen i Kläppa (då förstår ni faran eller hur?). Så jag tar mig i princip ingenstans när jag inte jobbar. De har en liten minibuss (shuttle) som skjutsar en speciella tider och hämtar upp en om man måste åka någonstans. Jag har använt den till jobbet någon dag, men man vill ju inte beställa den för att åka och köpa tuggummi eller nått. Jag känner mig så dum då så jag låter hellre bli. Själva hotellrummet är fint som ni ser på bilderna. Det är tur att HM betalar för det, eftersom det är dyyyrt. Frukostbuffén kostar 15 euro (ca 160kr) och är inte så märkvärdig, man äter sina mackor och lite yoghurt och det är inte värt så mycket pengar i min värld. Det finns a la carte i restaurangen på hotellet men eftersom en hamburgare kostar över 200 spänn så blir det mikromat på HM två ggr dagligen för mig. Lite besvärligt att äta så tidigt eftersom jag slutar vanligtvis kl.17 men hellre det än att bli ruinerad. Internet går på 17euro för en dag så det är därför min kontakt med omvärlden är begränsad till bara ibland. Okej det var klagomålen över hur dyrt allt är.. nu till den ljusa sidan: Jag får sängen bäddad varje dag och de viker toalettpapperet till ett fint hörn. Japp det ni, det är svårt och klå! =)
 

Butiken som jag har utbildningen i är liten och det jobbar bara nio personer där inklusive min trainee coach som är svensk (Karolina). Det är jätte skönt för om det är nått jag absolut inte fattar tar vi det på svenska. På måndag börjar min VM(Visual Merchandiser) utbildning och jag längtar!=)
Veckan som gått har jag fått en introduktion i HMs säljträning. För att jag ska få veta hur HM fungerar. Jag har även ryckt in lite som strykhjälp och påklädnad av torson när Karolina behövde hjälp. Igår fick jag stå i les cabines (provhytterna) och fråga hur många plagg kunderna hade, ge bricka och ni vet hur det går till. Hur det gick med franskan?.. eee ja för det mesta bra, tror jag. Det är när de börjar fråga saker som det där osäkra leendet och mina nickningar börjar. De måste ju ha trott att jag var störd på nått vis. Ibland hann jag berätta att jag var svensk och inte förstår så mycket franska, men för de som inte fick den förklaringen måste ju ha tyckt att nått inte stod rätt till, men men.


Idag söndagen har gått åt att ta en springtur och knäppa lite kort på min omgivning.
Jag tog även shuttlen till val thoiry och gick på Mcdonalds (och det var öppet! alla butiker även mataffärer är stängda på söndagar här) för att få lite mat i magen och sen promenerade jag hem.
Friskluften gör mig gott, men jag är alldeles sömnig redan.
Jag fick mig en trevlig överraskning när jag satt på McDonalds och sneglade över axeln: Maison du monde! och ett stort dessutom. De har ju så fina saker och till billiga priser, måste uppsökas så snart som möjligt! =)
 
Vad mer...
* Jag har sett Mont Blanc, även om det bara var toppen som syntes.
* Köpcentret är ganska litet men innehåller några riktigt bra butiker b.la: Promod, Pimkie, Côte de maison och HM såklart!

* Det finns hur många sorters chokladkakor som helst på supermarché och jag måste ju prova alla innan jag åker härifrån..
* Skvaller är en väldigt stor sak här i frankrike och man bör ha en åsikt om allt, så jag måste lära mig läsa sånt skit alltså..
* Det känns som typ Mars månad här. Det snöar ibland, är strålande sol med porlande bäckar ibland. Vår känsla.
* Man måste dricka vatten ur flaska =(
* Iste finns att köpa på stora flaskor =)
* Två dagar den här veckan har jag tittat lite på Greys Anatomy..dubbat på franska. 
* Nu tittar jag på serier som jag tagit med från Sverige istället..inte dubbade.
* Jag är härmed besatt av Criminal Minds!
* Jag bär med mig fusklappar på franska ifall någon kund skulle fråga nått, men jag önskar att jag kunde bära med mig en översättare istället.  

Okej uppdatering sker igen förhoppningsvis nästa vecka!
Nu blir det lite bilder.

     
Min vackra utsikt.          Utanför hotellet.             Hotellet. 

   
Mitt rum.                       Mitt badrum.         Vägen som jag springer efter.

    
Början av Thoiry.           Utsikt när man sprungit   Köpcentret.
                                    uppför ett tag.Ha det gött allihopa!
Så hörs vi!


Rue des Poitevins

Idag har vi flängt hit och dit.
Vi började med att ta tunnelbanan mot 6e arr. och letade reda på Société Générale. Vi blev skickad till andra våningen och fick sitta och vänta ett tag. Efter det taget så blev vi inkallad med ett glatt Bonjour.
Jag svarade också med ett glatt "Bonjour" och följde upp med "Vous parlez anglais?"
Hon svarade "Åå un petite peu" med en väldigt osäker blick. "Vous comprenez francais?"
Min tur med "un petite peu" och en väldigt osäker blick. Det här kommer att gå jätte bra...
Men nu har jag en fransk bank och jag tror att jag förstod det mesta.
Annars får jag väl återkomma om någon månad när jag förhoppningsvis förstår mer av språket.

Sedan åkte vi till Gare de Lyon för att hämta ut tågbiljetterna som jag kommer att behöva på måndag när jag ska åka till Val Thoiry. Jag pratade även med svenskan som ska vara min handledare och hon verkade väldigt trevlig, men hon talade om att Val Thoiry ligger ute på vischan och att det inte händer mycket där. Så jag lär väl få användning för mina böcker, min gitarr och mina träningskläder. Läs: jag får roa mig själv efter bästa förmåga. Det ligger dock bara 8km från Geneve, så man får väl passa på att besöka den staden igen. Det ska bli spännande iaf.

  < ------ Detta kan jag tala om är från och med 1 mars min framtida adress, för idag har jag skrivit på ett hyreskontrakt för en egen petite studio på ca 25kvm! =)
Ååå jag är så glad, för den ligger i ett sååå härligt område!
Inte den snyggaste lägenheten, men jag tror att den går att göra mysig med lite vilja och textil. =)

Nedan:
Pappa och jag satt ute och njöt av solen innan det var dags att skriva kontrakt.
Jag utanför porten till studion.
Pappa framför en tvärgata till Rue de Poitevins.

   

Hela veckan har gått åt att ordna mycket praktiskt så imorgon ska vi väl ta en dag och bara njuta av att vara i Paris.
Bon soir!

Paris so far...


Måndag
Efter att ha rest en hel dag var vi ganska nöjda med att ha en hyfsat lugn kväll.
Vi checkade in på lägenhetshotellet. Handlade lite mat och tog tunnelbanan till stationen där HMs huvudkontor ligger för att titta så vi hamnade rätt inför morgondagen.
Sedan åt vi en god middag på en restaurang vid Republique. Lagom trötta efter att ha varit uppe sen före fem på morgonen så stupade vi i säng.
Nedan: bilder från hotellet.

     

Tisdag
Kl. 9 infann vi oss på HMs huvudkontor, diskuterade kontraktet och skrev på.
Efter det åkte vi till svenska kyrkan för att börja leta boende och få lite tips om vad man behöver som nyinflyttad.
Vi fortsatte till olika agencies för att se om de hade någon ledig lägenhet, vi fick tid för visning av en på onsdagen.
På kvällen var vi alltför trötta för att orka röra oss så det blev filmkväll, med filmen Untraceable som inte är att rekomendera.
 


Onsdag 
Vi tog det lugnt på morgonen och siktade in oss på visningen av lägenheten, men damen vi skulle till dök aldrig upp så vi bokade om visningen till dagen efter. Vi tog en fika på Starbucks och jag hittade en cinnamon roll som va nästan som en kanelbulle! =) vilket betyder att jag kanske överlever här ändå.
Vi åkte till en annan agency, men de var inte alls särskilt trevliga så om det finns möjlighet att välja någon annan så gör vi det.
Efter en otroligt nyttig och god middag på McDonalds Champs Elysées så strövade vi gatan upp och ner. Jag inhandlade ID puder och en telefon faktiskt, så nu har jag ett franskt nummer också. Ska skicka ut det till alla så ni kan nå mig på det när jag är i Frankrike.

 

Torsdag
Idag gjorde vi ett nytt försök med lägenhetsvisning och vi var på två olika.
Jag har även pratat lite med Val Thoiry medarbetarna i telefon och de verkar väldigt trevliga. Å det är ju alltid bra!
Det visade sig vara en marknad alldeles där vi bor just idag, så vi gick och kikade lite och jag köpte färsk annanas som är så gott!=)Nedan:
Lite skyltningar som jag tyckte var annorlunda, coola och vackra (bedöm själva i vilken ordning). 
Den första är Toyota och de tre sista är Lafayette.

   

Och ett JÄTTE GRATTIS till min underbara mor som fyller år idag! Önskar man kunde vara hemma med henne, men vi firade ju i söndags. Plus att nu fick hon två dagar med fika och paket och det är väl inte helt fel.
Ha en underbar dag och kväll mamma!

Å ni andra kan väl följa mammas exempel och ha en bra kväll ni med!
Au revoir!

Jag funderar på hur man packar för att få plats med sitt liv i bara 1 väska..

Det här är jobbigt, RIKTIGT jobbigt!
Jag vet att man snart kommer att träffa alla igen och att det kommer att gå fort m.m. men jag kommer i alla fall att storböla när jag lämnar Ljusdal.
Känner mig rätt avtrubbad just nu dock, kanske för att jag funderat på hur jag ska få plats med allt i en väska, för jag kommer bara att orka släpa en väska plus gitarren.. och hur packar man ner det nödvändigaste man måste ha för flera veckor i EN väska?? (tror att man måste vara tjej för att riktigt förstå min ångest här)
Plus att jag försökte tvinga ner min mamma i väskan, men det gick inte..hon ville inte.. =(
Hon tänker i alla fall komma och hälsa på i slutet av februari så jag får väl be henne ta med allt jag glömt då.

Vi hade famor och mormor här på smörgåstårta tidigare, de två kan prata om man säger så. Sen var det bowling och mat på bowlingen med familjen, så det  var mysigt! =) Gick ju sådär, men allt som får en att tänka på annat för en stund är bra just nu.
Nedan: Mamma, sofie och brorsan briljerar!

 
 
Nu är det snart dags för film, men först en uppmaning till alla som har sagt att ni ska hälsa på mig: HÄLSA PÅ MIG!
Då hoppas jag att ni förstått..
Ha det gött så hörs vi!

RSS 2.0