Längtan

Jag sitter och lyssnar på Glasvegas Geraldine och drömmer mig tillbaka. För mig är det Paris. Jag såg konserten tillsammans med Mirna och Erik i maj och både innan och efter lyssnade jag på dem till och från jobbet. När jag åkte tunnelbana eller gick längs rue des rennes. Jag har kommit in i en period då jag längtar tillbaka. För några dagar sedan så tjuvlyssnade jag på några kunder som diskuterade storleken på hello kitty mössor på franska. När de sedan frågade mig om hjälp blev jag lite besviken att de kunde perfekt svenska, jag som velat hacka mig fram på min härliga blandning av fransk/engelsk/svenska. Ibland är det så att man längtar galet mycket tillbaka till nått ställe eller nån tid! Men jag är ju en sån person som så fort jag är mitt uppe i nått eller fått det jag velat ha sällan uppskattar det. Först senare när jag har nått att jämföra det med så vill jag ha det jag hade..ush. Kan man inte vara nöjd någon gång? Men Paris känns som en hel evighet sedan när man går in i en mörk höst med som det känns bara en massa jobb. Så då får minnena pigga upp mig och sätta ett leende på läpparna. Jag sa ju att jag skulle ta ett kort på eller med alla som kom och hälsade på och sätta upp det på väggen, men eftersom jag inte har en egen vägg att sätta upp fotona på än så tänkte jag lägga upp dem på bloggen så länge. Så här är ni som höll vad ni lovade och kom och hälsade på mig. Ni andra får väl hälsa på mig på mitt nya ställe då, men skynda er för vem vet hur länge jag stannar här?! 

  

          

           


ett liv? jag? nä...

Veckan bestod av sex dagars jobb och när jag äntligen slutade för dagen 17.45 på lördagen så mötte jag upp med brorsan och Sofie för mat och bio. De hade tillbringat dagen på stan för lite shopping och nu var det dags att mätta våra magar. Det blev pizza och den var riktigt god!  Efter maten gick vi på 500 days of summer som var en helt okej film med lite roliga inslag, men jag satt precis bredvid "skrattare". Skrattare av värsta slaget! Om det var nått som var lite roligt så asgarvade de högt och länge. Väldigt jobbigt. Tillslut sitter man där och kan inte koncentrera sig på nått annat än vilka satans irriterande skratt dessa människor har!
På söndagen fick man ju en extra timme och det kändes skönt att vrida tillbaka klockan när man vaknat. Jag tog en springtur innan vi tog oss in till stan för lite shopping och fika. När det var dags för dem att åka blev det jobbigt igen. Jag vill oxå åka hem! Ingen lust att sitta här. Det enda jag gör är att jobba och sova känns det som, ingen nämnvärd fritid. Urtråkigt liv, men på fredag ska jag äntligen få komma hem en sväng! Då ska jag njuta! Bara fyra jobbdagar kvar nu...

helg m.m.

Jag hade en härlig helg med två lediga dagar!
Jag fick besök av Rasmus och vi strövade på stan, fikade, gick på bio, tog en förvirrande springtur i Trångsund (jag började undra om jag någonsin skulle hitta hem igen) m.m. och helgen flög förbi. Alldeles för fort tyvärr.
Igår var det jobb igen och idag har jag varit på kurs i Arbetsmiljö och säkerhet och det har varit väldigt matnyttigt! Huvudet är proppfull med ny info och jag träffade många nya människor från runtom i landet. Kul!
Nu är det jobb som gäller till på lördag, men jag får nytt besök redan på fredag och då kommer brorsan och Sofie så det ser jag fram emot!
Ps. Ica i Trångsund är dyrt och inte särskilt väl sorterat, men en bra sak har de: Ben & Jerrys! =) Så nu ska jag sprätta locket på min favorit och njuta! Ha det gött!


Time-out

Efter sju dagars jobb var det ganska så skönt att få vara ledig en dag!!! =)
och jag har verkligen utnyttjat den till fullo.
* Tvättat
* Städat
* Tränat
* Lagat mat
Jag körde nog riktigt slut på mig på träningen för jag mår inte så bra. Ofokuserat seende och ont i huvudet förhoppningsvis så botar firrepinnar med potatismos det!
Nu är det två jobbdagar till innan en ledig helg och då får jag besök så det ska bli väldigt mysigt!
Jag är dålig på att blogga just nu, men det händer ju inget intressant i mitt liv.
Det ändras väl snart hoppas jag.
Ha det gött!

Fjollträskare

Jaha då sitter man i en lägenhet i Trångsund då.
Imorgon börjar jobbet.
Idag vandrade jag omkring med Elin och Johanna på söder och vi käkade lunch på String. God sallad och Trevlans sällskap!
Igår fick jag hjälp av pappa att inhandla allt nödvändigt och lite till.
Saknar alla därhemma redan!
Jag är lagom entusiastisk.. men saker blir ju så bra som man gör det till så jag får rycka upp mig. Snart!

klart


Nu är jag äntligen klar med mina möbler!

Före:
 

Efter:
 


En dag man skulle kunna hoppa över

Får äntligen schemat om vilka dagar jag ska jobba och nog har de lyckats pricka in att jag ska jobba alla dagar jag skulle vilja vara ledig.. bl.a. lill dex, julafton, annandag jul.. de två sista hoppas jag kunna byta ut annars kommer det att bli många tårar i min familj. Julafton är heligt för oss!
Varför i helvete ska HM ha öppet på julafton??? Har man inte handlat presenter innan får man väl skylla sig själv!?
Så ringer jag min bank i Frankrike och ingen skymt av pengarna än..det är ju bara över 21 000kr så... Behöver jag säga att jag avskyr Madame Chaminade..min hemska hyresvärd!
Idag har det varit en kanondag alltså.. tog en lååång springtur för att bli av med aggressionerna.
Om jag lyckades, jo då, jag är en riktig solstråle nu!

RSS 2.0