HemlängtanJag vill hem. Jag har inte riktigt bott hemma i Ljusdal på typ fem år. Först Mora, sen Paris och nu Stockholm. Alla väldigt fina ställen, men de är inte Ljusdal. Jag längtar tillbaka. Skulle vilja hitta en fin lägenhet och ett bra jobb och faktiskt skaffa mig ett liv, istället för att ständigt bo i en resväska. Jag kommer iaf få bo hos några släktingar i sommar så det har ordnat sig bra, men till hösten har jag ingen aning. Jag får väl njuta av sommaren här i Stockholm och se vart man hamnar sen. Jag tog en promenad på kvällskvisten och gick förbi den här härliga vyn och då känns ju storstan inte så pjåkig heller.


Fikarast på jobbet

Är man trött när man skalar en klementin, kastar klyftan och stoppar de vita trådarna i munnen?

Långt och troget förhållande slut efter dressingincident..

Japp jag är ett klantarsle, det är bara att konstatera. I tisdags hände ju det där med min nya vita t-shirt, i torsdags spillde jag ut coca cola över hela mitt nytorkade vardagsrumsgolv, i fredags tappade jag min hamburgare på golvet (så nu är golven i lägenheten nytorkade igen) lite senare när jag ätit upp min burgare så tappar jag min dåvarande mobil i den lilla klicken med hamburgedressing som blev kvar på tallriken, i lördags när jag åker hem äter jag choklad och upptäcker när jag ska resa mig att jag tappat lite här och där på mig.. Idag när jag väntar på tåget ställer jag min handväska på min resväska och självklart tippar den och allt innehåll rullar ut på asfalten...fan. Samlar snabbt ihop allt, hoppar på tåget och när jag sitter på min plats kommer en bekant från ljusdal och frågar hur det gick med prylarna. Japp alla såg det självklart. Vad ska hända härnäst..?

Även om hamburgedressingen inte var orsaken till att jag nu är ny mobilägare så hjälpte den till att säga farväl till min gamla. Jag har nu en samsung med touchscreen som jag inte kan hantera. Vet inte hur man svarar och det kan två personer som ringt mig idag intyga. En svarade jag utan att veta om det och satt och pratade om att jag missat samtalet istället för att faktiskt sätta telefonen mot örat och upptäcka att jag svarat. En tryckte jag bort direkt. Duktigt! Så ha tålamod med mig. Jag håller på att lära känna honom och än så länge har vi inte hamnat i fasen för nykära. Min förra mobil och jag hade ett långt och troget förhållande och det är svårt att vänja sig vid en ny, trots att han är så fräsch och stilig. Men det kommer!

Jag har iaf haft två underbara dagar i Ljusdal med vänner och familj. Jag har hunnit med att träna, fika, gå på köpingen, åka hoj, doppa fötterna i en sjö och lyssna till tystnad och fågelsång. Så jag vet vad lycka är. Nu tillbaka till verkligheten, men bara i fyra dagar för sen ska jag hem igen för ännu en helg i mitt Ljusdal. =)   


Klädproblem

Hur kan man ha så mycket kläder men aldrig ha något att ta på sig ändå?
Det verkar som om de flesta tjejer har det så. Idag införskaffade jag en helt vanlig vit t-shirt, ett plagg som jag faktiskt har användning för, klassisk som den är. Jag har saknat en sådan men det är ju så svårt att hitta en som inte är för genomskinlig. Jag hittade en bra. Äntligen! Jag mötte upp med Elin för en hamburgare. Jag ställer ner brickan på bordet och spiller ut lite coca cola och självklart så lyckas några droppar leta sig ner i min plastpåse med min vita t-shirt. Vad är oddsen liksom? Fast det är ju jag, så jag borde inte vara förvånad. Nu är den i tvätten och jag hoppas att det går bort! Jag behöver min nya t-shirt, vad ska jag annars ha på mig? jag har ju inga kläder..

Uppdatering från StockholmIdag är jag ledig och det betyder städning, promenad i det fina vädret och möjligtvis även en eller två minuter i någon affär.. måste försöka hitta någon morsdags present. Jag vet att det inte är än på ett tag, men jag läre hitta på saker från fler familjemedlemmar och så är jag ju inte hemma den dagen, så den får firas lite tidigare. Senare idag blir det även en Maxdejt med Elin, på något konstigt vis så är det där vi hamnar, men de har ju godaste burgarna så vem kan klandra oss.  


Hej då glasögonorm och hej till spyflugan!

Igår såg jag ut ungefär såhär.Men finn ett fel! För nu behöver jag dem inte längre. Glasögonen alltså.
Igår gick jag än en gång till kliniken Memira och den här gången för att operera bort glasögonen.
Lite mer komplicerat än att ta av sig dem. Jag fick ligga på en brits, fick bedövning i ena ögat medan de tejpade för det andra, de spärrade upp det ögat med en spännapparat så jag inte skulle få för mig att blinka. Sedan skulle jag fokusera på en grön prick till den försvann och en maskin pressades mot ögat, det blev svart, sedan skulle kirurgen dit och peta och sen var det dags för lasern då det luktade bränt hår(vilket var helt i sin ordning). Fokusera på en röd prick, efter det var kirurgen dit och petade igen. Sedan dags för andra ögat. Ett öga kanske tog två minuter sammanlagt. Fråga mig inte vad kirurgen gjorde för det vill jag knappt veta själv. Det gjorde inte ont iaf, lätt obehagligt, men inte ont. Efteråt fick jag sitta ner och blunda en stund och sedan kollade en optiker så allt var okej och idag ska jag tillbaka för en koll. Jag fick åka hem lätt dizzy efter den lugnande tabletten jag fått före operationen. Jag blev gryyymt ljuskänslig, så solglasögon var ett måste. Kunde knappt titta i dem heller, gick mest och blundade hela vägen hem så det är tur att jag bor centralt. När jag kom hem var det persienner ner, lampor av och solglasögon fortfarande på. Jag skulle sitta och blunda i tre timmar och vad gör man då liksom; inte tittar på tvn, inte leker med datorn, spelar gitarr.. nej, läsa bok..öö nej, men lyssna på bok kunde jag så det gjorde jag. Lyssnade på hörbok och droppade i ögondroppar varje halvtimme efter instruktioner.
Efter dessa tre timmar så kunde jag öppna ögonen utan att vara så hemskt ljuskänslig, men det var fortfarande ansträngande att titta på tv och på datorn, kändes som om jag hade haft i linserna alldeles för länge och jag kände mig grusig i ögonen (normalt). När det var dags att sova så fick jag tejpa två koppar för ögonen, för att jag inte ska gnugga ögonen när jag sover, så jag ser ut som en spyfluga när jag sover, men det är bara de två första nätterna. Jag får även träna mig på att vara osminkad för det ska jag vara en hel vecka..hualigen! Nedan följer två bilder på mig en som spyfluga och en som osminkad föredetta glasögonorm!
Och för alla er som undrar..nej det är inte farligt. Skulle jag vrida bort huvudet från lasern så stannar den och skulle jag vrida bort blicken så följer den med så det är inte så att den bränner fel och kan skada dig. Det trodde nämligen jag innan de förklarade det för mig... Det gick iaf bra, så jag får hoppas att läkningen och resten av proceduren också kommer att gå utmärkt!
Nu kan jag äntligen:
*ha solglasögon på sommaren!
*bada på stranden och faktiskt se samtidigt!
*slippa fastna i tröjor när jag byter om
*springa utan att behöva skjuta upp glasögonen på näsan hela tiden
*slippa att det immar igen när man går in efter att ha varit ute i kylan på vintern
*Att bli alldeles prickig på dem när det regnar
*Åka motorcykel utan att få klämmärken av dem för hjälmen sitter så tajt
*slippa dem helt enkelt! YES!

Lilla nackdelen är väl då att när man cyklar så har glasögonen faktiskt stoppat insekter att flyga in i mina ögon, lite som en vindruta. men jag får väl ha solbrillor när jag cyklar då eller helt enkelt ducka! =)

Riktigt rolig kväll med härliga vänner!RSS 2.0