Har haft en toppen vecka med härliga Östersundsbor! =)

Det blev tisdag tillslut, vilket betydde sista dagen på jobbet för min del. och som om den visste det gick hissen sönder igen. Min första dag och min sista (och några ggr mittemellan) så jag konkade de tunga dockorna och materialet för sista gången i ute trapporna. Det kändes inte så ledsamt kan jag säga.. men jag kommer att sakna vissa personer.
Efter att ha lämnat jobbet mötte jag upp Östersundsborna som varit ute och tågluffat en månad och deras sista anhalt innan Sverige var Paris. Rasmus och Emma som skulle bo hos mig lämnade väskorna och sen drog vi och Sara till Champs Elysées för att kika på triumfbågen och äta = fira min sista arbetsdag! Resten av kvällen spenderades med att lära mig kortspelet rödskägg som var aningen komplicerat..

Dagen efter vaknade jag pigg och tog en springtur innan de andra vaknade (händer inte så ofta så man måste passa på). Sen kom Sara och efter frukost så gick vi till Louvren. Där gick vi omkring i nån timme, även om jag varit där ..vad kan det vara nu.. fem ggr så har jag inte sett allt än. Fast det räcker för mig! Jag behöver inte gå vilse där något mer. 
När vi äntligen hittat ut så var det svettigt värre så vi köpte lunch satte oss och doppade fötterna i fontänen utanför, grymt skönt! Efter det fanns det bara en sak att göra..gå till Luxembourg parken och slappa i skuggan. När klockan blev dags för middag knallade vi hem och jag lagade lite kyckling innan det var dags för pubkväll!
Det började med en pub som var sisådär, de hade aircondition men det var oxå allt. Sara lovade att sjunga om vi hittade någon karaoke bar så självklart var jag ju tvungen att dra med dem till Pub St Michel - karaoke puben! Där Sara och Rasmus framförde Isn't she lovely med stor entusiasm! =) Det blev en kväll med sång, dans, kortspelsmagi och fontän dopp! =) Riktigt roligt!


     

   


Lagom trötta och sega nästa dag tog det ett tag innan vi tog oss upp och iväg någonstans. De drog till eiffeltornet medan jag var tvungen att fixa lite på banken. Sen inhandlade jag jordgubbar,meloner, körsbär, baguetter och ost för lite picknick nedanför det höga tornet. Efter någon timmes slappande i den parken tog vi en långpromenad hem. Där det blev matlagning och till efterrätt så gick vi på Ben &Jerrys! Med guda god glass i handen satte vi oss vid Seine och tittade ut över nattupplysta Paris. Vi gick till Louvren för  att se det upplyst och sedan vidare till Notre Dame där vi tillbringade resten av natten med att sjunga klassiker! =)

På fredagen var man om möjligt ännu segare i starten. Men tillslut tog vi oss ut för en båttur på Seine där jag tror jag slocknade i några sekunder. Hettan, brist på sömn, vinden som fläktade lite svagt och turistinfo på kinesiska blev för mycket.. men som sagt det var bara några sekunder. Vi tog en promenad hem igen för att vakna. Vi handlade mat och tillagade lite wok innan vi gjorde oss klara för bio. Vi hade tänkt se Änglar och demoner. Jag har ca 6 biografer i närheten, men ingen visade den filmen så vi åkte till Forum Les Halles där de heller inte visade filmen så vi åkte till Champs Elysées där de inte visade filmen, så vi valde en annan. Japp vi kollade 9 biografer i Paris och gav sen upp och gick på Very bad trip - the hangover. Biografer är lite annorlunda här man sitter liksom sluttande neråt istället för uppåt som i Sverige. Man tittar upp på filmen. och den är en annan publik oxå, fransmännen är mycker mer högljudda, skrattar högre, lägger sig i filmen mer och applåderar i slutet. Det var kul faktiskt! En lite annorlunda upplevelse att gå på bio och jag gick därifrån med ett stort leende! Det berodde på filmen oxå som fick mig att skratta nästan lika högljutt som fransmännen. =)
Det här var nu sista natten med gänget (!) och efter att ha pratat en stor del av natten var det dags för några få timmars sömn. Vi trängde ihop oss alla fyra i min studio, så Emma låg på sin madrass med halva (fotdelen) utanför dörren ut på min lilla balkong, så ja man har en liten lägenhet, men det är tur att det är varmt om kvällarna!

Fyra timmar senare var det dags för dem att ta sitt pick och pack och börja sin resa hem mot Sverige. Ååå vad jag ville följa med, men nu väntar en vecka med mig själv här i Paris innan mamma och pappa anländer på fredag. Jag kommer att bli tokig, jag tycker inte så mycket om att umgås med mig själv och en vecka är alldeles för lång tid!
Tur var så hörde Rafael av sig så vi ska väl ta en promenad idag. Jag behöver alltså inte slita mitt hår än..
Men veckan som har gått har varit en riktig toppen vecka iaf och det har varit riktigt roligt att ha dem här! =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0