Jobb, hemlängtan, hemlagad mat och omställning...

Torsdag 26 mars
Ja jag startade veckan med att bli förkyld. Inte så lätt att vara jätte taggad och koncentrerad på jobbet när man måste springa och snyta sig varje kvart. Men, men det börjar äntligen gå över, har bara hosta kvar nu.
Jag har matchat på barn avdelningen young boy och mid boy. Det har gått bra, men ibland blir man så virrig att man inte vet vad man håller på med. Nästa vecka ska jag matcha everyday (den största) avdelningen själv och jag får lite smått panik när jag tänker på det, hur ska jag lyckas med det?
Det är ju det här jag ska jobba med så det får bara gå, jag är ju inte hjärnkirurg eller nått sånt, så förhoppningsvis dör ingen om det skulle gå åt helskotta. Nu när förkylningen har hindrat mig från att vara ute och springa så har jag börjat teckna och måla. Det är alltid så i början när man tar upp något igen, man undrar varför man slutade för det är så roligt. Allt handlar väl om tid, men när man bor på hotell mitt ute i ingenstans så är det faktiskt något som man har. Så man ska väl passa på för det är sällan man har någon tid över annars.


Fredag 27 mars
Det är fredag eller kanske lördag egentligen för klockan är 00.48.
Jag vet att det är sent, jag borde sova, jag har tittat på film och så fick jag en ingivelse att öppna fönstret och ta en nypa friskluft. Det har regnat och varit kallt i en vecka nu, men plötsligt så är det varmt igen. Känns som en varm vår kväll och det luktar som en också.  Jag förknippar ofta vissa dofter med något jag varit med om och jag brukar säga att det luktar utomlands..jag kan inte beskriva doften. Jag vet det när jag känner det, men det här doftar hemma istället. Låter väldigt konstigt jag vet. Det är väl hemlängtan som gör sig påmind.
Jag tänkte precis att i mörkret när man spanar ut över asfaltsvägen och rondellen så är det väldigt lik Sverige en varm kväll. Man hör till och med några killar som precis fått körkort gasa på i sina nya bilar. Precis som hemma. Nä nu måste jag sova, imorgon ska Karo och jag luncha och ta en titt i lite affärer, så jag måste ju orka dra mig upp ur sängen.


Lördag 28 mars
Regn igen =(
Jag börjar dagen med lite träning på rummet och efter det ringer Karo. Dags för lunch och affärer. Medan Noah (hennes söte två årige son) sover lagar Karo Quiche och jag får inte hjälpa till vilket i och för sig kanske är bra för smakens skull. Men man känner sig ju så lat. Det var i alla fall jätte gott, hemlagad mat..mums! =) Sen när Noah sovit middag färdigt så åkte vi över till Schweiz och kikade i lite inredningsbutiker, blev några ramar till min ramvägg hemma i Paris. Jag ville även kolla lite i Val Thoiry så hon släppte av mig där framåt kvällen. Jag gick på Maison du monde igen plus några andra affärer, men hittade inte så mycket. Köpte förvaringspåsar, man måste ju verkligen tänka på sånt när man har en sån liten studio som jag. All plats är dyrbar. Till kvällsmiddag blev det happy meal take away på McDonalds och nu är det nog dags för snask och film.    
 

Söndag 29 mars
Efter frukosten upptäckte jag en påminnelse i receptionen om att ställa om klockan..nu förlorade man en timme..ush. Varför kan man inte bara låta det vara en tid hela tiden?
Jag har varit till St Genis idag och tvättat, sen gick jag hem och hamnade framför datorn, där jag nu suttit och snackat med alla. Det blir så när man bara har en dag framför internet, då ska man hinna med allt och alla den dagen.
Jag är smått stressad över jobbet imorgon och för att kunna ta det lugnt ska jag nog ta en dusch nu. Men vi hörs nästa gång jag får tag i internet om inte tidigare så i alla fall nästa söndag, min officiella internet dag =)
Ha det gött alla!
kramar


Sverige, sverige älskade land

Fredag 20 mars
Just nu sitter jag på tåget mot Paris i en fart på över 300km i timmen. Jag ska få träffa pappa! Han ska komma till Paris och vi ska åka på IKEA för att inhandla nödvändigheter till min lägenhet. =) Så härligt och jag känner att jag verkligen behöver tänka på annat än jobbet nu.  Jag jobbar över nästan varje dag och när man kommer hem så funderar man på hur man ska göra med den strukturen vilka kläder som ska vara vart m.m. Jag kommer på mig själv att ligga och planera jobb när jag egentligen skulle behöva sova, vilket förklarar varför jag är så trött.  Den här veckan har jag haft hand om en matchning alldeles själv, men jag blev försenad som vanligt. Jag fattar inte jag är så seg, men det kommer väl när  med rutin. Man märker ju ändå stor skillnad med vad det var från början. Idag och igår började vi lite med stylingen på torsona. Karo säger att jag redan är duktig på det så därför har vi tagit bort några dagar av det =( det som jag tycker är riktigt roligt, men, men det är väl därför det går bra oxå.  Det man tycker är kul är man ju oftast hyfsad på.  Undra om man kan käka köttbullar med gräddsås, potatis oc lingonsylt på ikea...oj vad det vattnas i munnen. Jag är såå sugen på svensk husmanskost nu efter att ha ätit fransk mikro mat nån månad. På tal om svenska godbitar, jag har introducerat V6 green tea tugummit här i frankrike och alla är jätte förtjust i det. Thomas kom till och med och frågade idag om jag hade med "the swedish gum that tastes like washing machine soap". Hur han nu kan veta hur washing machine soap smakar. Nä nu är jag framme om fem minuter så det är dags att sluta för idag. 

Söndag 22 mars
Varför går tiden så fort när man vill att den ska gå långsamt och tvärtom annars? Nu har pappa åkt igen =( men det var väldigt roligt att han var här! =) Inte så mycket för hans del kan jag tänka mig eftersom han fick hjälpa mig med en massa saker, men jag är evigt tacksam! I fredags när jag kom fram skyndade jag mig till banken och fick äntligen mitt carte bleu alltså mitt bank kort så nu kan jag ta ut pengar, bra va?! Sedan tog vi en tur i området för att köpa lite mat. När vi kom innanför dörren igen blev vi båda så trötta att vi stannade inne och tittade på film och  käkade macarons och éclairs..mums. Sedan var det dags att sova. Jag vaknade på morgonen och var mer trött än utvilad eftersom jag knappt sovit något. Håller på att bli förkyld, så ont i halsen och snuvig va man visst. Men, men stor dag framför oss så vi satte fart. Tog först RERen och sedan buss till IKEA! Yes det var verkligen en syn för ögat, jag var som ett barn i en godis affär, men jag blev lite besviken när de inte pratade svenska där.. tycker det borde ingå i jobbeskrivningen eller hur? Jag handlade i alla fall en massa saker till min lägenhet, så vi fick ta hemkörning för en del stora saker och ändå bar vi två stora blå Ikea påsar var med oss på buss och RER. Jag var verkligen glad att pappa var här, annars hade det inte varit möjligt. och jag fick äta svenska köttbullar med gräddsås och lingonsylt, min lycka var verkligen gjord. Passade på att köpa med mig det hem också. Likaså leksands knäckebröd, kexchoklad och KANELBULLAR! =)  När vi släpat hem allt stack vi på banken för att fixa till lite strul (det strular för mig , vilket är väldigt ovanligt...) sedan gick vi för att titta på och ev. köpa tv, men det blev ingen just nu jag tyckte de var för dyra. men jag ska hålla utkik, man måste ju ha en tv. Sedan tog vi tag i lite mer städning som att torka väggar, tak, putsa fönster, dammsuga och diska. Tack pappa för hjälpen! Jag hade inte varit klar än om jag inte haft din hjälp. Sedan kom hemkörningen så vi bar upp ännu mer saker, det såg ut som rena rama slagfältet i mitt pyttelilla rum, men nu är det instädat. Vid nio halv tio så var det dags för middag, japp vi har blivit väldigt internationella och äter sent nuförtiden. Vi gick på en italiensk restaurang, jag käkade lasagne och till efterrätt tiramisu, väldigt gott! Sedan när klockan var elva strövade vi hemåt, men fastnade när några riktigt grymma gatumusikanter tog fram en gitarr och började sjunga och spela. De var riktigt  duktiga och vi hade kunnat stått och lyssnat mycket längre om det inte hade varit så kallt. men klockan var sent och vi var trötta så vi gick och la oss. Idag så har vi snickrat upp min ramvägg och packat ihop för pappa skulle tillbaka till Sverige (ta mig med!) och jag till Thoiry.
Ciao!



Nedan:
Ikea!! det härliga svenska köttbullarna och min kära pappa!

   

En naturtrogen bil eller nått..kanske inte vad jag skulle vilja köra omkring i men ett plus är väl att man hittar den lätt på en full parkering.






Sitter just nu på McDonalds och ska lägga upp det här inlägget. De har gratis internet här om man är kund så jag beställde en stor hamburgare för att kunna sitta ett tag. =) 


men nu lägger snart batteriet av så jag måste dra, ha det bra!

En lååååång uppdatering

Jag lovade att berätta vad mamma och jag gjorde när hon var här. Så jag börjar med det:
Jag blev så lycklig att jag fick hålla tillbaka tårarna när jag såg henne stå och vänta på mig i butiken. Efter en lång kram så bestämde vi oss för att äta något innan vi började titta i affärer. Efter det började vi med att gå på Maison du monde och det tog sådan lång tid att det var inte så långt kvar till stängning när vi var klara. Vi sprang på lite fler affärer och sen åkte vi "hem" till hotellet för att fika på godsakerna som vi inhandlat på supermarché Migros. Det blir aldrig lika mycket godsaker som när mamma är med! =) Nästa dag tog vi shuttlen till Geneve airport..ja flygplatsen alltså (jag blandar hejvilt olika språk nu, väldigt förvirrande både för mig och för andra) och därifrån tåg till centrala Geneve. Det var så himla vackert väder så allting strålande, det var så underbart! Vi letade oss till ett Starbucks för mamma var fikasugen och jag ställde väl upp då. =) Där drack jag en jättegod vanilla latte och ja det slank väl ner nån godsak oxå.. Dags för mer affärer! men det är dyrt i schwiez! vi var in på vero moda och allting var 100-150 kr dyrare än hemma i sverige. Helt sjukt!
Mamma hittade lite saker på vår favo affär promod, men för att inte bli ruinerade så åkte vi tillbaka till Thoiry och köpcentret. När vi äntligen kände oss nöjda med shoppingen tog vi en liten paus på hotellet innan det var matdags. Vi tog shuttle till st genis och hamnade på en kinarestaurang/pizzeria. Blev mat som var okej, men ganska smaklös. Jag gillade efterrätten i alla fall, friterad annanas och friterat äpple, men här fick man ingen glass till.. =( Vi tog en promenad längs den livsfarliga vägen hem till hotellet för att få maten att sjunka.
På söndagen åkte vi till Crozet där vi åkte linbana upp på 1300 meter, men tyvärr så regnade det och va så molnigt att den utsikt vi var där för inte syntes. Vi tog även en lång promenad och gick på en matmarknad i Thoiry. På kvällen gick vi till St Genis igen för mat och den här gången blev det kinesiskt.. vilken variation va?!
men det var mycket godare mat..förutom efterrätten. Vi ville prova nå nytt så istället för att ta glassen som såg så god ut så tog mamma någon kokos kaka och jag tog friterade bananer med caramel. Jag trodde jag tog ett ganska säkert kort, men icke. Mammas kokos kaka var som att äta gummi med kokos på.. och min efterrätt var friterad banan kanderad i karamell..alltså stenhård yta som fastnande nått så in i hels... i tänderna. Jag blev ganska tyst resten av kvällen..skönt för mamma. Men som sagt annars var det gott! På måndagen var det dags för jobb igen och mamma åkte hem. Jag har inte längtat hem så mycket som jag gjorde den dagen. Jag ville också följa med. Blir så jobbigt när man vet att det dröjer länge innan  man kommer hem. men snart var man inne i jobbet igen och jag åkte ju till Paris för att hämta nycklarna till lägenheten nästa helg så då fick jag ju verkligen nått annat att tänka på. Nog för att man längtar hem när misstänker att det är vattenskada i lägenheten och att de aldrig har städat där.. men men man kan inte få allt..



Geneve
     

Ute på promenad i Thoiry och påväg upp till toppen på berget i linbana.

     

Kina restaurangen, se så stolt mamma är hon lyckades få mat på sina pinnar. Jag lyckades mindre bra med det, men jag är glad iaf.

   

Min vackra trappuppgång och port. Sen det mindre vackra: bakom mitt kylskåp före jag städat och efter. Se det går faktiskt att använda dammsugare och golvmopp, måste visa fransmännen hur man använder dessa verktyg!

     



På jobbet går det just nu bra, jag har börjat matcha..(öh..jaha och vad är det undrar nog ni nu) när man sätter ihop olika kläder i passande garderober i särskilda färgkombinationer. Ni ska inte tro att det är lätt, det är en hel vetenskap med vad man får och inte får göra och vad som passar med vad. Men det är kul, när det går bra! Vi fick besök i veckan av en regional visual (Patrick) från Paris som kollar upp olika butiker vad som behöver göras och inte. Han sa i alla fall att min matchning på Logg Men avdelningen var bra så det är jag glad för. Karo och Patrick skulle ut och äta och undrade om jag ville hänga på och det gjorde jag såklart. Vi åkte till Kina restaurangen igen, men den här gången njöt jag av maten, men tog ingen efterrätt! Nog för att jag inte pratade så mycket ändå, när det blev mycket snack på franska, men jag vill inte riskera att bli utan tänder av några caramel bollar den här gången..


I fredags så körde jag bil här för första gången. Och jag som sa att jag aldrig skulle köra bil i Frankrike, men det var ett nödfall. Jag måste skicka mina nycklar till Paris så min landlord kan fixa en rörmokare som ska titta på den ev. vattenskadan och de måste vara där på måndag. Det gick i alla fall bra och det var faktiskt kul. Var ju så länge sedan man körde att jag har saknat det. Jag fick låna Karos bil och den var väldigt lättkörd.


Jag övar för fullt på min gitarr och älskar det! =) Det är så roligt! Önskar bara att jag kunde lära mig B ackordet, men det är omöjligt för mig, mina fingrar räcker inte till. Men brorsan och Sofie kommer och hälsar på mig i april och eftersom de är gitarrexperter så får de lära mig hur jag ska göra.


Jag jobbade igår också eftersom jag var ledig i måndags. Det gick ju sådär, skulle försöka matcha accessoirerna och det var inte lätt med alla kunder som rev och slet i allt. Höll på att ge upp ett tag när det var folk överallt, så jag kunde inte ta ett steg utan att trampa på någon, men det lättade efter en stund. Jag hann dock inte med allt som jag hade tänkt, men det är ju ingen ovanlighet i det här jobbet. När jag slutat och skulle gå till Maison du monde och tråna efter mina glas som jag spanat in hörde jag mitt namn ropas och ytterst tveksamt vänder jag mig om. Jag känner ju ingen här och ingen mer än Karolina ropar på mig och hon var ledig idag. Men det är Caroline, en annan tjej på jobbet. Hon undrade om jag ville ta något att dricka ute på "terassen"(läs asfaltsfläcken) med Marine och henne under deras paus. Ja det ville jag ju självklart och vi trevade oss fram. De pratar lite lite engelska och jag pratar lite lite franska, men jag kommer hursomhelst fram till att Caroline frågar om jag vill hänga med på en drink senare på kvällen. Eller det är i alla fall vad jag jag tror att hon frågar, det är lite svårt att förstå franska som ni kanske förstår, men jag tackar ja. Spännande! Hur ska det här gå? men efter en drink eller två så kan jag säkert mer franska än vad jag tror! =)
Caro hämtade upp mig efter jobbet 20.30 då hade jag bytt kläder tre gånger. Hur ska man veta vad man ska ha på sig när man inte vet vart man ska eller med vilka? Det blev bara jeans, t-shirt, kofta och ballerina skor(ja kan ni tänka er så pass varmt att man kan gå i ballerina skor =) ). Lite extra smink och smycken så är man ju lagom. Jag valde rätt, Caro bytte inte ens om efter jobbet så. I alla fall så hämtade hon mig och vi åkte till hennes lägenhet där hennes man (Ja jag blev lite chockad när jag fick veta att hon är gift, hon är ju bara 22 år!) och hans bror väntade. De åt och sedan tog vi någon drink och lyssnade på Abba, Roxette, Europe och någon fransk musik. Vi utbytte svensk och fransk musik kultur och även om jag inte är ett jätte fan av de svenska banden så föredrar jag dem framför de franska.  Sedan stack vi till Crozet och puben Le cab. Mysig liten pub med bra musik. Jag blandade hejvilt med franska och engelska och samma gjorde Caro, men jag tror att vi förstod varann för det mesta. Vi tittade även in till hennes mans (skäms på mig för jag har glömt hans namn) andra bror på vägen hem, men sen vid kl.1 åkte vi hem för kl. 6 skulle de upp  och göra sig iordning för att åka extreme skiing! Hur de orkar! Jag skulle till hotellet för extreme sleeping. Vaknade före halv nio =( ingen extreme sleeping men det räckte tydligen för kroppen ville inte somna om. 
Jag har sprungit en sväng idag och det var sååå varmt, fick ingen luft. Våren har kommit och förhoppningsvis för att stanna! Sen åkte jag till St Genis för att tvätta och medan tvättmaskinen gjorde sitt satt jag ute i kortärmat och solade. =) 




Utekvällen igår. Shotsen de håller i var gudagoda!! mums!

     



Det var allt för den här gången och det blev mycket..men vi hörs snart igen!
Ha det gött!

En skitig helg i Paris

My my vad det var langsen man va in pa internet..det bevisar alla spam mail man har fatt. Jag ar i alla fall i Paris i helgen och har da smitit in pa ett internetcafe for att uppdatera omvarlden om mina problem.
For det mesta har det gatt bra, men nar jag skulle aka till Paris den har helgen hade jag forvantat mig en skon helg dar jag fick komma pa andra tankar och ladda upp for nasta vecka av training, men icke. Nar jag kommer fram till Paris och far nycklarna till min lagenhet sa ar den fortfarande ostadad och med ostadad menar jag den har aldrig sett ett stadredskap sa lange den levt..typ. Dammrattorna var sa stora sa jag skulle ha kunnat ta fel pa dem for verkliga rattor. Den tidiga hyresvardens har ligger lite har och dar pa golvet och jag vill inte ens borja med duschen och toan. Sa det var bara att kavla upp armarna (vad roligt det later nar man saknar vissa prickar over vissa bokstaver) och ga och kopa stadredskap och stada hela lordagen. Jag har en lagenhet pa typ 20-25kvm och det tog en hel dag. Jag gjorde uppehall i 2 timmar och stadade anda till kl.21 och an ar jag inte klar. Jag vill inte gora klart allt eftersom jag misstanker att jag har vattenskada i lagenheten oxa. Det blir bara battre och battre... men jag har hort av mig till agencyn som hjalpte mig hitta lagenheten sa forhoppningsvis sa ordnas det.
Na ush det ar sa man langtar tillbaka till sitt rum pa hotellet, men nu ar det sa pass stadat att jag vagar satta ner fotterna iaf. En sak ar dock saker och det ar att jag alskar omradet jag bor i, sa jag hoppas verkligen att det loser sig med lagenheten. Det finns allt inom bara nagra hundrameter. En harlig park, matbutiker, restauranger(i massor), nagra biografer, kladbutiker, min favorit orhangesbutik, chocolaterier, Starbucks (oxa valdigt manga) m.m.
Idag har jag sprungit i Luxembourg parken, tog tyvarr inte sa lang tid sa jag fick springa tva varv, men det var harligt. trots regnet. Sen har jag varit och tvattat och sen har jag bara gatt omkring och njutit av solen som tittade fram pa eftermiddagen. Imorgon ska jag fixa lite nodvandiga saker som forsakringsnummer m.m. men sen bar det av till Thoiry igen.

Jag ska beratta om helgen med mamma nasta gang jag ar inne for da kan jag lagga till lite foton oxa. Sa kan ni ju fa se min skitiga lagenhet oxa...natt att se fram emot.
Ha det bra allihop!

RSS 2.0