Hero of war

Brorsan rekommenderade den här låten och han kan sin musik. Den är såå bra! och så hemsk!


Från 4 stjärnigt till "gille"stuga

Igår var dagen då jag bytte ner mig i standarden på boende. Jag bodde på ett fyrstjärnigt hotell mitt i västerås och bytte till ett bed and breakfast i sala. Jag tog det beslutet efter att ha sprungit till jobbet två dagar för att inte komma försent. Tåget kommer så precis till stationen i Sala att när det är försenat så kommer jag inte i tid. Lite jobbigt om det är jag som öppnar för då får säljarna stå och vänta på mig. Nej jag vill komma i tid till jobbet och om det är lika med att ha toalett i korridoren så får det vara så! Fast det är lite jobbigt för internet fungerar sisådär och när det bara finns två toaletter/duschar att samsas om så gäller det att vara ute i tid på morgnarna. Men om det blir förlängning på jobbet så får jag försöka hitta en bättre lösning av boende problemet då.


Stadshotellet i Västerås
  
B&B i Sala
  


Jag rockar på bakning av äppel/blåbärspaj!

Japp helgen gick fort som jag förutspått! Men jag hann med litegrann iaf innan det var dags att åka tillbaka. Jag skulle ha en lugn helg med filmkväll och godis tänkte jag. Det blev inte riktigt så.. som vanligt när man tänkt något. På lördagen gick mamma och jag på köpingen en liten stund och sen blev det fika på Rosehills. Efter det mötte jag upp med Sofie och vi gick en sväng på marknaden och i lite affärer. Jag träffade på Elin som frågade om jag ville hänga på ut senare. Det kunde jag ju inte tacka nej till! =) Jag tog en springtur med brorsan innan det var dags att göra sig iordning för kvällen. Förfest hos Maria med drinklek, med andra ord och diverse dansmoves! Eller vad sägs som snickardansen, fiskardansen och Sofies och min nya baka äppel/blåbärspajs dansen.. Den är riktigt bra! =) Utgång på Järnvägs, vi testade tyvärr inte alla danserna där.. men vi hade Riktigt roligt ändå!! =)


  
   

tick, tack, tick, tack...

Samma som förra inlägget funderar jag på tiden. Tiden går fort, tyvärr går den alltid fort, man kan inte bestämma att den ska sakta ner vid vissa tillfällen. Jag tycker man borde kunna det. Då hade jag bestämt att min kommande helg i Ljusdal skulle gå sakta så jag fick stanna hemma extra länge! =) Det ska bli skönt att ha en lugn helg hemma, inget särskilt att göra bara slappa. Det behövs efter en rätt så hektisk vecka. Imorgon ska jag vara klar på Everyday avdelningen, det kommer inte att hända, tyvärr. Men så är det i en liten butik, saker händer och man får snabbt ändra sina planer! Jag tycker väldigt mycket om det jag gör, jag tycker om att vara VM och jag tycker om att jobba på HM, men som jag sa tidigare så önskar jag att man kunde styra tiden. Så man hann med det man skulle! och gärna lite till.. =)

Skulle behöva mer än 24h på ett dygn!

Första jobbdagen avklarad. Hur mycket ny info som helst som ska in i huvudet och mycket i butiken skulle behövas hängas om. Jag skulle behöva jobba där dygnet runt i någon vecka för att hinna med allt! Första jobbdagen var också första stängningsdagen som ansvarig. På onsdag är jag ensam ansvarig i butiken. =S Det är så mycket att hålla reda på! Men man kan ju bara göra sitt bästa, så jag ska försöka med det. Det är väldigt skönt att kunna prata svenska och alla är väldigt trevliga! =) Hotellet är fint (förutom den gamla dammiga jordnöten jag hittade bakom skrivbordet när jag skulle koppla in datorn) det har fritt internet och god frukost. OCH jag fick reda på att jag jobbar till kl.16 på fredag så jag kan åka hem i helgen!! Det är härligt!! =)
Nu ska jag borsta tandsingarna och bädda ner mig för det är en ny dag imorgon och jag måste vara i mitt esse!


Underbara dagar!

Riktigt härliga dagar med härliga vänner!
I fredags invandrade jag till Sverige igen genom skatteverket. Så nu är man officiel svensk igen! =) Jag tog en springtur i Måga och det var så väldans skönt!
Jag fikade gott på finess med brorsan. På kvällen blev det mat på Järnvägs med Linda. Så himla kul att träffa henne igen! =) Vi åt gott och uppdaterade varandra om vad som hänt sen sist. Senare kom Elin, Johanna och Ante och satte sig vid bordet också. Järnvägs drog igång karaoken och som alltid så kunde vissa sjunga, andra inte.. i pauserna blev det dans och då passade vi på att svänga på våra lurviga. Det blev en riktigt lyckad kväll med mycket skratt, härliga vänner och dans! =) Lilla minuset var att någon kastade öl så att jag blev blöt i halva håret och kläderna...inte lika roligt.

 
 

På lördagen blev det en titt på Jinis Café/utställning. Hon gör så fina keramik saker och det är som att vara i en Pettson bok när man är där för man hittar roliga figurer och saker i hela trädgården. =) Sen åkte vi hem och då kom Olle och hälsade på. Det var väldigt länge sen man träffade honom, så det var kul!
När han hade åkt var det dags att börja göra sig iordning för kvällen. Förfest hos Niklas med brorsan och Sofie och sen utgång på Järnvägs igen. Det blev ännu en rolig kväll ute med härliga vänner!  =)

  
  
   

Nu väntar packning och några timmar i bil för idag drar jag till Västerås. Imorgon börjar jobbet i Sala, så det är bara hålla tummarna att det går bra!

Äntligen hemma!! =)

Jag har äntligen kommit hem!
Underligt nog så kändes Stockholm ganska litet och folktomt, men efter någon dag hemma i Ljusdal så är det nog botat! =)
De sista dagarna i Paris var härliga, vi tog det lugnt och firade nationaldagen med att leta oss en liten plätt vid eiffeltornet att ha picknick på. Det var bara vi och fler än 100 000 andra där. Det var grymt med folk! Har aldrig sett så mycket folk på samma ställe. Där bjöds det på konserter (inte så bra) och fyrverkerier (otroligt mäktiga och vackra!).
Vi städade och gjorde iordning lägenheten så den har aldrig varit så mysig..tyvärr, men det ska bli skönt att slippa kärringen till hyresvärd.
Igår anlände vi till Stockholm där vi bodde på ett jättefint hotell som inte låg så långt ifrån Odenplan. Bra frukost!=)
Jag gick på min intervju idag och eftersom det inte var för någon speciell tjänst får vi höras när det dyker upp någon. Så vi får se.
Efter några timmar i bil blev det uppackning av alla väskor och sen stack vi till Valla hembygdsgård och tittade på när min släkting och hans band hade rock konsert. De var riktigt bra! =)
Nu är jag trött, så jag bjuder på lite bilder, men sen ska jag natta!
Sov så sött!

               

Nedräkning

Idag var jag på Orange och kollade när jag skulle lämna tillbaka boxen för internet och tv och det är idag!..så nu måste jag vara utan det till torsdag. =( 
Jag gjorde oxå adressändring på posten, sen tog vi lunch/fika i Luxembourgparken när solen tittade fram. =)
Vi har gått lite i affärer och ikväll ska vi hitta nån mysig restaurang. Imorgon är det nationaldag här så jag hoppas att det är lite festligheter, vi funderar på picknick vid eiffeltornet då! På onsdag tar vi flyget hem till Sverige. På torsdag är det intervju för mig i Stockholm och sen fortsätter vi till Ljusdal!! =) Ååh vad jag längtas!
Nästa gång vi hörs så är jag alltså i Ljusdal!

Operan..check & Marais kvarteren..check!

Igår gick vi lite i affärer och mamma och jag shoppade kläder..på HM! Det är där man hittar nått. =)
Sen strövade vi lite i St Germain kvarteren. När vi gick förbi kina restaurangen jag visade bild på tidigare var jag ju tvungen att ta ett kort med pappa bredvid och det är inget skämt, den är så liten!



Jag lagade lite nachos och på kvällen bar det av mot Champs Elysees och parfymjakt på Sephora. Lite yr i skallen och utan parfym gick vi vidare till McDonalds och käkade glass. Jag tittade i Hugo Boss skyltfönster och de är lika duktiga som alltid! Annorlunda och häftiga skyltfönster!



Idag åkte vi till Operan för att kolla in byggnaden och den var minst sagt pampig. 

  
  
 

Efter tog vi en fika på Starbucks med urgooda cupcakes! =P Vi tog sikte på Maraiskvarteren, vilade framför en kyrka där en väldigt begåvad kille sjöng Hallelujah, House of the rising sun m.m.  Han var väldigt duktig!



Gick vidare till de pittoreska kvarteren och mamma och pappa ville pausa för lite rosévin innan vi strövade hem. Där mamma lagade väldigt god middag. Alltså det känns som om man inte gör annat än äter och dricker när man är med föräldrarna. Jag tror de försöker göda mig! Snart är det kvällsfika och sen är det dags att planera var vi ska fika imorgon!
Ha det gott eller ät något gott för det ska jag!

Snart, snart, snart!

Om max två timmar så är dom här! Ska bli sååå skönt att träffa mamma o pappa igen, det var ju iaf över en månad sen sist och nu när man varit i stort sett själv en vecka så längtar man efter att träffa folk igen! =)
Det är verkligen snart man flyttar hem. När man åker på semester till Paris så är 6 dagar mycket, men nu är det 6 dagar till dess att jag flyttar från staden och det känns lite. Jag kommer att sakna den! När jag tyckte att jag var fast här så var jag rätt less på den, men nu när jag ska härifrån så känns det lite i hjärtat. Mina kvarter, utsikten vid Sacre Coeur, Louvren om kvällen, uppträdanden vid Notre Dame, butikerna (speciellt min örhänges butik), att kunna gå hur långt som helst och upptäcka nya platser, Luxembourgparken (inte i springsyfte dock för det har jag tröttnat rejält på) och macarones(!).  Det är en underbar stad, men att komma hem väger så mycket tyngre iaf! För det är just det, mitt hem!

Tacka vet ja macarons!

Pratade precis med pappa som sa att bara halva bloggbilden syntes... va trevligt..här sitter man och kämpar med skiten och sen jävlas det som vanligt, men jag är inte less..inte alls..!
Tur att jag köpte hem



minimacarons! De behövs nu, kan jag säga! Tröstäta var ordet sa bull! =)

Me, myself and ?

Ja jag har ju ändrat utseende på min blogg och då tänkte jag försöka hitta ett normalt kort på mig att ha i ramen. Ett som inte är så mörkt, jag är ensam i bild, ganska nära och där jag ser hyfsad ut. Och jag ger upp! Jag har inget, det finns inte några fina kort på mig! Hur lyckas alla ni andra med det?! Ja.. jag vet att kort speglar verkligheten, men då vill jag inte se sanningen om mig själv!
Om ni inte tror mig så spana in några av det relativt nytagna bilderna jag hittade under jakten och döm själv...

   

      

Nu kan ju ingen klandra mig för att jag inte vill vara med på kort! och tro mig det fanns fler och värre..

Centre pompidou..check!

Det var det underligaste konst jag sett! Jag trodde seriöst inte att det fanns sånt som skulle få mig att stirra chockat med öppen mun inne på Centre Pompidou, jag hade fel. Om ni tänkt åka dit så ett litet råd..gör inte det! Det är timmar ni aldrig får tillbaka i livet och det är verkligen slöseri. Visst det fanns målningar som var färgglada och som man inte visste vad det föreställde och lite småroliga möbler, men filmerna! En film visade hur ett järnrör föll i ett vitt rum och..that's it! En visade hur nästan nakna män och kvinnor ålade sig fram och tillbaka med fisk och flådda kycklingar instoppad lite här och där (det var här gapandet och stirrandet kom in..jag var såå chockad!). Eller vad sägs som en klänning gjord helt i kött eller småfåglar mumifierade..nä det var så äckligt så det finns inte. Tack och lov var det gratis för mig. Rafael betalade 9 euro för skiten, men det var iaf fin utsikt längst upp! Jag tog lite kort på det mindre stötande konstverken. Ni kan ju se vad som är finast..själv tycker jag utsikten!

     

     

Park Buttes Chaumont..check!

Idag var en dag som alla andra. Jag latade mig ett tag innan jag tog tag i dagen.
Jag gjorde lite nyttigheter innan jag tog en utflykt i Paris. Jag drog till Sacre Coeur för att titta på utsikten, men det gick snabbt för det började regna ordentligt. Så jag drog vidare till en park som en arbetskompis sa skulle vara fin. Jag gick nog in i fel ände av parken från början för det satt lite kusliga figurer här och där och i nått hörn stod småpojkar i typ 13-14 år och rökte på. Så jag greppade mitt överfallsalarm (japp paranoid det är jag) och skyndade förbi. Sen kom jag till den vackra delen av parken, som hade sjö, litet berg med utsikt och vattenfall. =)

   

Imorgon blir det nog muséet Centre pompidou med Rafael och en springtur.
Nu ska jag hugga in på läckerheterna på tallriken nedanför! =) 
Ha det gott, för det ska jag!


ja ä int bitter för jag ska snart hem!

Det blev en låååång promenad igår, vi gick nästan genom halva Paris, över en mil blev det iaf. Trötta fötter, men så har man sett mycket av staden oxå! =)
Nyss var kärringen här för att visa lägenheten till en annan stackare. Hon är verkligen hur entusiastisk som helst och verkar väldigt gullig.. allting är så perfekt så, till dess att du står där med påskrivet kontrakt då skiter hon fullständigt i dig!
men ja ä int bitter! för jag ska snart hem!
Nu tror jag att jag ska ta mig en springtur, måste bli av med aggressionerna!

Har haft en toppen vecka med härliga Östersundsbor! =)

Det blev tisdag tillslut, vilket betydde sista dagen på jobbet för min del. och som om den visste det gick hissen sönder igen. Min första dag och min sista (och några ggr mittemellan) så jag konkade de tunga dockorna och materialet för sista gången i ute trapporna. Det kändes inte så ledsamt kan jag säga.. men jag kommer att sakna vissa personer.
Efter att ha lämnat jobbet mötte jag upp Östersundsborna som varit ute och tågluffat en månad och deras sista anhalt innan Sverige var Paris. Rasmus och Emma som skulle bo hos mig lämnade väskorna och sen drog vi och Sara till Champs Elysées för att kika på triumfbågen och äta = fira min sista arbetsdag! Resten av kvällen spenderades med att lära mig kortspelet rödskägg som var aningen komplicerat..

Dagen efter vaknade jag pigg och tog en springtur innan de andra vaknade (händer inte så ofta så man måste passa på). Sen kom Sara och efter frukost så gick vi till Louvren. Där gick vi omkring i nån timme, även om jag varit där ..vad kan det vara nu.. fem ggr så har jag inte sett allt än. Fast det räcker för mig! Jag behöver inte gå vilse där något mer. 
När vi äntligen hittat ut så var det svettigt värre så vi köpte lunch satte oss och doppade fötterna i fontänen utanför, grymt skönt! Efter det fanns det bara en sak att göra..gå till Luxembourg parken och slappa i skuggan. När klockan blev dags för middag knallade vi hem och jag lagade lite kyckling innan det var dags för pubkväll!
Det började med en pub som var sisådär, de hade aircondition men det var oxå allt. Sara lovade att sjunga om vi hittade någon karaoke bar så självklart var jag ju tvungen att dra med dem till Pub St Michel - karaoke puben! Där Sara och Rasmus framförde Isn't she lovely med stor entusiasm! =) Det blev en kväll med sång, dans, kortspelsmagi och fontän dopp! =) Riktigt roligt!


     

   


Lagom trötta och sega nästa dag tog det ett tag innan vi tog oss upp och iväg någonstans. De drog till eiffeltornet medan jag var tvungen att fixa lite på banken. Sen inhandlade jag jordgubbar,meloner, körsbär, baguetter och ost för lite picknick nedanför det höga tornet. Efter någon timmes slappande i den parken tog vi en långpromenad hem. Där det blev matlagning och till efterrätt så gick vi på Ben &Jerrys! Med guda god glass i handen satte vi oss vid Seine och tittade ut över nattupplysta Paris. Vi gick till Louvren för  att se det upplyst och sedan vidare till Notre Dame där vi tillbringade resten av natten med att sjunga klassiker! =)

På fredagen var man om möjligt ännu segare i starten. Men tillslut tog vi oss ut för en båttur på Seine där jag tror jag slocknade i några sekunder. Hettan, brist på sömn, vinden som fläktade lite svagt och turistinfo på kinesiska blev för mycket.. men som sagt det var bara några sekunder. Vi tog en promenad hem igen för att vakna. Vi handlade mat och tillagade lite wok innan vi gjorde oss klara för bio. Vi hade tänkt se Änglar och demoner. Jag har ca 6 biografer i närheten, men ingen visade den filmen så vi åkte till Forum Les Halles där de heller inte visade filmen så vi åkte till Champs Elysées där de inte visade filmen, så vi valde en annan. Japp vi kollade 9 biografer i Paris och gav sen upp och gick på Very bad trip - the hangover. Biografer är lite annorlunda här man sitter liksom sluttande neråt istället för uppåt som i Sverige. Man tittar upp på filmen. och den är en annan publik oxå, fransmännen är mycker mer högljudda, skrattar högre, lägger sig i filmen mer och applåderar i slutet. Det var kul faktiskt! En lite annorlunda upplevelse att gå på bio och jag gick därifrån med ett stort leende! Det berodde på filmen oxå som fick mig att skratta nästan lika högljutt som fransmännen. =)
Det här var nu sista natten med gänget (!) och efter att ha pratat en stor del av natten var det dags för några få timmars sömn. Vi trängde ihop oss alla fyra i min studio, så Emma låg på sin madrass med halva (fotdelen) utanför dörren ut på min lilla balkong, så ja man har en liten lägenhet, men det är tur att det är varmt om kvällarna!

Fyra timmar senare var det dags för dem att ta sitt pick och pack och börja sin resa hem mot Sverige. Ååå vad jag ville följa med, men nu väntar en vecka med mig själv här i Paris innan mamma och pappa anländer på fredag. Jag kommer att bli tokig, jag tycker inte så mycket om att umgås med mig själv och en vecka är alldeles för lång tid!
Tur var så hörde Rafael av sig så vi ska väl ta en promenad idag. Jag behöver alltså inte slita mitt hår än..
Men veckan som har gått har varit en riktig toppen vecka iaf och det har varit riktigt roligt att ha dem här! =)


RSS 2.0