Tjejen från landet lagom tycker att Frankrike är för mycket för!

Okej jag varnar er, läs inte det här om ni inte orkar med klagomål, för jag har en sån dag idag eller snarare en sån vecka..
Min förra engelska lärare som var från Skottland informerade oss om att vi är landet lagom i Sverige, allting är bra när det är lagom. Jag gillar lagom, jag trivs med det. Här i Frankrike är allting bara för för! För dyrt, för krångligt, för svårt, för skitigt. Jag är less på att inte bli förstådd, jag är less på att tjata på min hyresvärd om madrasser till lägenheten, jag är less på att få kravbrev för hyran när jag redan betalat den (jo det har hänt fler än en gång), jag är less på att se pengarna försvinna i den otroligt j*vla dyra hyran, elen, internet, maten(japp allting kostar 3-8kr mer per matvara), jag är less på att informeras sist om allting, jag är less på pisslukten som finns överallt, jag är less på Frankrike. Jag vill hem!!! Men jag hänger kvar till min prövotid på arbetet är klar och skulle jag fortfarande känna som nu då så sticker jag hem. Så det så! Då har jag iaf testat.
Nu ska jag borsta tänderna för imorgon ska jag för fjärde dagen upp kl. 5 på morgonen och det tycker jag är FÖR tidigt!
Ha det mycket bättre än jag eller iaf lagom bättre!    

Besök =)

Ja nu har jag börjat jobba på HM Rue des Rennes. Jag har jobbat en och en halv vecka och känner mig fullkomligt clueless. Nytt allting igen och jag kastades in i en ny matching första dagen och jag som aldrig matchat Trend Ladies förut, fick ja börja med det. Det är en fin butik, men inget fungerar där. Hissen är trasig lite då och då så det är alltid spännande och se om man får kånka och bära sina tunga dockor och inredning på utsidan. Vi har två toaletter som fungerar sådär, inga bestick i lunchrummet och vi är väl minst 60 pers som arbetar där.
Alla pratar franska, ja jag vet.. daa, men ingen pratar särskilt bra engelska..som min franska typ så det är väldigt svårt. Jag ska vara på jobbet 06.45 varje morgon (ovant för morgontrötta mig) men jag slutar ju halv fyra så det är skönt.
Den här veckan börjar vi dock kl.06.00 så jag kliver upp fem och det är verkligen ovant, det är andra dagen och jag är så trött att jag ser i kors. XO

Förra tisdagen kom brorsan och Sofie ner och hälsade på och igår åkte de hem. Det var jättekul att ha dem här! men som alltid lika jobbigt när de åkte. I onsdags när jag fyllde år var de så gulliga att de hade ställt klockan på kvart i sex för att upp och ge mig en present på sängen! =) Så fick jag en korsning mellan ja må du leva och vi gratulerar till födelsedags sång. Riktigt fint. 
På kvällen gick vi ut och åt på en italiensk restaurang och myste på, men sen var det ju sängdags tidigt eftersom på torsdagen skulle jag upp kl.5. När jag kom till jobbet vid sex dagen därpå fick vi allihop en trevlig överraskning... elen i kvarteret hade gett upp så vi kom inte in. Vi lyckades med lite akrobatiska konster ta oss in kvart över sju..en kvart senare än vanligt. Alltid lika trevligt att kliva upp kl. 5 i onödan...
Fredag kväll kom äntligen och helgen var riktigt mysig. Vi strosade på Champs Elysees. På lördagen gick vi i affärer och på eftermiddagen fikade vi på ett riktigt häftigt ställe alldeles i närheten där jag bor. Det ser ut som ett amerikanskt diner från femtiotalet och heter nått på happy fifties eller så. Det finns mat på menyn oxå, men vi beställde en varsin milkshake och cookie och njöt av femtiotalsmusiken. Sen var det utgång på kvällen på puben the frog and the princess. Det var roligt! Dagen efter åkte vi till Montmatre, tittade på utsiken och lyssnade på när en gatumusikant underhöll. Sedan åkte vi till Louvren och tur var så kom vi in gratis eftersom till och med jag var fortfarande tillräckligt ung! =) Så vi tog oss en titt på Mona Lisa igen. Därefter var det in i Notre Dame kyrkan och sedan var de nöjda, då hade de ju sett de flesta sevärdheterna. Eiffeltornet klarade de själva av på fredagen.

Här är bilder från deras vistelse:



     

                   

       

     

       




 

Officiellt Parisare nu!

18 april lördag
Sitter just nu på mitt trogna McDonalds, låter som om jag inte gör annat, men ha i åtanke att ni sällan hör från mig att det går minst en vecka så..Tänkte testa om de hade trådlöst internet, men det gick inte att komma in, så det får bli när jag får det då..förhoppningsvis dröjer det inte länge.
Nu bor jag i Paris, sista gången jag åkte från Thoiry igår och det var inte så ledsamt som jag trodde. På måndag börjar jag i min butik och jag hoppas verkligen att de är snälla där! :S Man har ju hört en del historier, men skulle allt gå åt skogen kan man ju alltid åka hem till Sverige och tänker man så går det ju lite lättare.
Idag har jag köpt en tv, yes jag blev förälskad i en philip(s) och eftersom kärlek vid första ögonkastet händer väldigt sällan om inte aldrig så köpte jag honom och tog med honom hem. När jag kom hem kom jag på att min tvbänk var omålad så jag tog och målade den. Min lägenhet ser lite ut som ett slagfält för jag kan ju säga att den egentligen inte är så stor att man kan ha en målarverkstad..men, men bättre nu än när alla ska komma och hälsa på.
Jag åkte till min nya butik och spanade i smyg och testade hur lång tid det tar att ta sig dit. Jag är där på ungefär en kvart och det är riktigt bra, nära! Butiken är tre våningar och väldigt fin, jag blir nervös när jag tänker på det, men det ska bli kul!


19 april söndag
Idag har jag gjort mina vanliga söndags saker, tvättat i någon timme, städat lite (mer noggrannt imorgon innan bror och Sofie kommer), en liten sväng på internet, spelat gitarr, tittat på film och sprungit. Jag måste skryta lite om att jag sprang över en timme och det var inte alls farligt, jag som inte orkade springa i fem minuter förut springer utan problem över en timme så jag är lite stolt och mallig just nu! =)  Frågan är ju när man tröttnar att springa i parken för man måste ju springa några varv och det är ju inte så roligt med samma miljö hela tiden, fast det finns ju fler parker.
Jag gjorde köttbullar och potatis med gräddsås och lingonsylt till mat och det var såå gött! Snacka om att man uppskattar svensk vardagsmat när man inte är i Sverige. Jag njuter varje gång!
Jag är så j*kla nervös inför morgondagen men försöker trycka undan det. Ibland undrar man varför man utsätter sig för vissa saker?? Varför kan man inte bara vara nöjd med att typ städa som jobb eller nått. Man är ju så rädd för att misslyckas när det är något man drömt att få göra, för tänk om man inte duger till? Om jag inte duger till att städa skulle jag inte bry mig, men om jag inte duger till dekoratör... Fast satsar man aldrig så kan man ju inte vinna heter det ju.
Plus att Karo har sagt att jag är dekoratör uti fingerspetsarna, det är bara manager biten jag behöver jobba på. Det handlar om att jag måste tro på mig själv, bara...å varför är det så svårt nu igen? Men alla tvivlar väl på sig själv någon gång. Och då får man bara ta sig i kragen och säga skiter det sig så skiter det sig, men då har jag i alla fall försökt!
Väldigt djupt och insiktsfullt.
Ha det gött!


Jessica på besök i Paris

Som jag sagt så går tiden så otroligt fort. Nu är jag påväg till Thoiry igen och Jessica är påväg hem till Sverige. =(
Men vi har haft en riktigt rolig Påsk helg! Ja i fredags så skyndade jag till lägenheten och upptäckte där att jag inte fått två madrasser, ingen jättestor överraskning precis eftersom det faktiskt är madamen vi pratar om. Jag kan ju i allafall säga att jag börjar ogilla henne något enormt, men nog om det tråkiga. Jag skyndade mig att städa upp lite i lägenheten och göra den lite mysigare. Sen gick jag till RER stationen för att vänta på Jessica.  Hon ringde och jag sa att hon skulle gå upp ovanför marken och berätta vad hon såg så jag visste vart jag skulle leta efter henne. Hon såg en stor kyrka och jag tänkte notre dame. Så jag skyndade dit, men hittade henne inte och efter ett tags letande visade det sig att hon klivit av en station tidigare än vad hon skulle så vi stod vid olika kyrkor.. medan hon tog sig ner i tunnelbanan igen för att åka lite till sprang jag hem och kollade posten. Jag hade fått ett buckligt ganska stort paket och när jag öppnade det upptäckte jag påsk godis, naturgodis och en tidning. Jag har världens bästa föräldrar och så är det bara! Så underbart gott med lösgodis, det har man inte käkat sen i januari typ. Sen ringde Jessica och den här gången hade hon åkt rätt. Vi gick till lägenheten med sakerna och jag fick presenter, ett påskägg med godis (här ska det gottas=) ) och fjällfil =)!! Min riktiga favorit, hon bevisade att det gick att ta med så nu tycker jag synd om er som kommer och hälsar på för ni kan ju gissa vad ni får ta med. Jag vill ha fil! Det var ganska sent vid det här laget så vi tog tunnelbanan till Champs Elysees för McDonalds, gå i affärer och titta i skyltfönster. Något som är riktigt roligt när man är två dekoratörer. När klockan blev sent tog vi oss hem för lite sömn för nästa dag var det fullfart!


Lördag
Dags för shopping, vi tog en promenad till Les Halles och spenderade i stort sett hela dagen med att gå i affärer. Jag hittade massor! Jag brukar inte shoppa så här, men helt plötsligt så var det massor som jag behövde ha.. En kavaj, ett par finare shorts, en kjol, två linnen och ett par sovshorts. ojoj vad mycket det blev, men nu får det vara bra ett tag. Måste ju betala räkningarna också, fast det inte är lika kul.
Senare på eftermiddagen när vi var påväg till mataffären för att handla mat kom det fram några killar och började prata. Min första tanke var naturligtvis ignorera eller avvisa, men Jessica stannade och jag kunde ju inte lämna henne själv. Så vi stannade och pratade lite om planerna inför kvällen m.m. Eftersom jag inte hunnit gå ut här så visste jag inget bra uteställe så jag passade på att fråga så vi fick reda på en pub dit de skulle. Dit många studenter brukade gå. Varför inte tänkte vi och efter vi käkat nachos gjorde vi iordning oss inför kvällen. Vi gick dit och det var mycket folk. Killarna syntes inte till, men vi hittade andra att umgås med. Tre riktigt trevliga amerikaner som lärde oss nya moves att använda på dansgolvet; butterfly är med på ett kort och jag ville ju inte va sämre så jag drog till med elefanten(inget dansmove jag vet, men vi kommer ju inte träffa dem någe mer..) Men även om vi tränade dansmoves så var det en pub utan dans, så det var lite tråkigt, men annars gillade jag puben skarpt så dit blir det fler gånger.


Söndag
Vi bestämde oss för att titta på lite gamla vanliga hederliga turistmål. Så vi klättrade i trappor upp till Montmatre där vi faktiskt gjorde nått jag inte gjort tidigare. Vi gick på Salvador Dali muséet. Det var annorlunda kan jag säga, man måste ju bara tro att mannen var galen för att få dessa idéer, men det var intressant. Vi vandrade omkring lite och jag hittade churros (typ våfflor formade som korvar med socker på) som vi tryckte i oss, de är riktigt goda!
Sen tog vi tunnelbanan mot eiffeltornet, klev av lite tidigare och gick dit. Fortfarande lika stort och mäktigt. Letade reda på en parkbänk och käkade lite picknick. Fruktsallad och macka. När vi var påväg hem senare passade vi på att gå och kolla öppettider på ett av alla starbucks och gissa vilka vi stöter på då. Jo killarna från gårdagen igen. Helt otroligt, ja med tanke på Paris storlek.. De va på en annan bar igår, men skulle till en karaoke bar den här kvällen och undrade om vi ville komma. Vi tänkte varför inte igen. Vi gick hem och tog det lugnt en stund. Jag lagade kyckling och ris a la Karo och det smakade helt okej faktiskt. Sen var det utgång. Den här gången var de där. Vi pratade, lyssnade på karaoke (de försökte verkligen övertala oss att sjunga, men icke!) och dansade! Yes här dansade man =) Så det var riktigt roligt, för det var längesen. Fick lära oss ett nytt move här med eiffeltornet, men det kommer jag nog inte att använda igen...rätt underligt. De drog med oss på en annan karaoke bar också, men där var det just ingen fart och vi var trötta så vi gick hem och kände oss nöjda.


Måndag
Ack så trött man var. Vi tog det väldigt lugnt, strövade omkring och tittade i skyltfönster vid Galerie Lafayette, sedan satte vi oss i Luxembourg parken och filosoferade och käkade jordgubbar. Den parken kommer alltid att finnas i våra hjärtan.. ;) jag tror speciellt att Jessica håller med. Vi bestämde oss för att gå ut och äta på restaurang på kvällen, så vi gjorde oss iordning och valde en liten italiensk i närheten där jag bor. Vi hade inte räknat med den italienska familjen som satt där och de höjde ljudvolymen något så fruktansvärt att vi fick skrika för att höra varandra. Vi bestämde oss då för att ta efterrätten på Hägen daaz lite längre bort. Så vi köpte glass där och strövade sedan bort till Louvren. Det är så mysigt där kvällstid. När museumet är upplyst och det inte är lika mycket folk. När vi kände oss nöjda var det hem och sängdags.


Tisdag
Upp väldigt tidigt idag, strax efter kl.5 ringde klockan för att ta sig till Thoiry och i Jessicas fall då hem till Sverige. Det blir jobb till kl.20.30 ikväll, så förhoppningsvis somnar man ovaggad ikväll. Jag är fruktansvärt trött nu, men bara man jobbat lite kommer man väl inte att hinna tänka på det. Jag ska lägga ut lite bilder från helgen, men resten kommer att läggas ut på facebook så fort jag fått bilder av Jessica. Vi knäppte ju hälften var så.



         
Kära Mcdonalds. *Snyggt skyltfönster på Champs Elysées.* Fjällfil!!=) *Festdags.

          
på puben. * fjärilen med amerikanerna och min elefant =). * mjölksyra vid montmatre trapporna.
 

         
Snygga poséer vid Sacre Couer. * Jessica på picknicken vid eiffeltornet. * Jag har ätit churros med ansiktet och försökt låta bli att slicka mig runt munnen när sockret fastnat = svårt att låta bli!

         
Utekvälldags och Jessica är på G * ankorna * Starbucks fika dagen efter* annorlunda och fint mcdonalds* jordgubbar i luxembourg parken = gött!



Ha det gött!

jobbvecka 15

onsdag 8 april
Igår blev jag äntligen klar med den j*kla everyday så efter en halvtaskig presentation av mitt arbete så gick jag direkt vidare till att planera min matchning av HM Men. Idag har jag börjat med den på allvar och imorgon är det meningen att jag ska vara klar, så jag hoppas verkligen att jag kan få lite eld i baken och lyckas med det. Jag kom även ihåg att plocka fram en top som det var specialpris på och det är duktigt av mig för jag har guldfisk minne just nu. Jag måste skriva upp allt på en kom ihåg lista annars är det glömt efter två sekunder. Jag passade även på att köp mig en sån top. Randig, för det är ju inne nu och ja den är svart och vit..så ingen chock där. Jag har även fått energi efter jobbet att vara ute och springa hyfsade rundor. Det började i söndags med en femtio minuters runda och den följde jag upp igår med samma tid och idag. Jag har liksom längtat efter att sluta jobbet så jag kan ut och springa och ja eller hur..jag undrar också vad det är för fel på mig.. men det gäller att passa på för det lär ju inte hålla i sig. Nu är det bara två dagar kvar med Karo =( så imorgon ska jag hem till henne och äta middag. Tänkte ta med mig "tack"presenten då. Jag har skickat efter de två senaste KENT skivorna från Sverige, så nu blir hennes samling komplett. Hon älskar Kent och brukar köpa deras skivor när hon åker till Sverige. Så jag hoppas att hon tycker om det, för det är svårt att köpa presenter till folk man knappt känner. Jag har inte fått veta vilken butik jag ska hamna i, i Paris och jag måste säga att jag är nervös nu. Hoppas det blir någon som inte är allt för stor. Man har ju hört skräckhistorier om the flagship store och liknande. Grymt stressigt med varor som kommer in två gånger dagligen och avdelningar som ska göras om några gånger per dag. =S
"Men det blir bra, det måste bli bra!" som Karo brukar säga om allt som oroar eller stressar mig. Jag kan ju säga att det hjälper föga när ett "måste" sätts in i meningen. men, men.. man vänjer sig vid allt.
 
fredag 10 april
sitter på tåget mot Paris nu. Igår käkade jag god quiche hos Karo, vi pladdrade på en massa om allt och sedan var det dags för att en teori lektion i planering. Det gick väl sådär eftersom Noah också var hemma, men i det stora hela har jag fattat sen lär man sig ju i sin butik. Hon fick presenten och det verkade som om hon blev överraskad och väldigt glad, så det betyder ju att jag lyckats med det jag ville åstadkomma. Har matchat men avdelningen och jag är i stort sett nöjd. Det är alltid så att man gör fina garderober och sen ska man in med last pieces eller plagg som inte passar någonstans och då känns det som om man förstör garderoberna. Nu ser jag fram emot att få träffa Jessica som kommer idag. Ska först ta mig till lägenheten och se om madamen har hållt sitt löfte och fixat två madrasser till sängarna så jag kan göra soffa/gästsäng av ena. Får se vad vi ska hitta på för roligt, hon hade inga speciella önskemål vilket är väldigt ovanligt för en first timer in Paris. Vi får se.
Ha det!

Tiden går fort!

2 april torsdag
Kan ni tänka er att det redan är april. Min favorit månad! och det är inte bara för att jag fyller år. Jag gillar april för då är det vår! Riktig vår, även om det skulle falla snö så stannar den inte länge, fast här var det längesen någon snö föll nu. Det är ljusare tider och snart får jag påhälsning igen! Jessica kommer i påsk och det ska bli jätte kul! =) Det var längesen vi sågs, oktober sist så vi har nog lite att uppdatera. Sen kommer  brorsan och hans flickvän i slutet och det längtar jag efter för jag har saknat dem, mycket! Om två veckor imorgon slutar jag i Val Thoiry och packar väskan för Paris utan att komma tillbaka, det är helt otroligt vad fort tiden har gått.  Jag har redan varit i Thoiry i åtta veckor, ojoj.
Ja vad händer annars. Jag matchar everyday och ligger efter som vanligt, men jag skyller lite på alla kunder som ska fråga en massa saker. Plus att två säjare blivit sjukskriven, det betyder att den hjälp jag skulle fått i matchningen inte existerar längre. Jag har jobbat över de två senaste dagarna för att hinna med, eftersom jag ska åka hem tidigare till Paris nästa fredag så passar det bra att jobba in tiden nu. Mina fötter ömmar som satan, men jag gillar verkligen jobbet.
I alla fall så har jag äntligen hittat ett par svarta chinos, jag har spanat länge efter ett par såna!  Så jag inhandlade dessa illa kvickt. Det är bra att jobba på HM.. =)
I tisdags var jag ute och sprang för första gången efter förkylningen och det kändes riktigt bra..iaf efter. Skönt att komma igång igen. Ska hålla i det nu då. Jag försöker äta nyttigare också, istället för snacks på vardagskvällarna så blir det frukt och möjligtvis nötter. Jag har precis tryckt i mig hallon. Det finns ju så mycket gott som man inte tänker på. Äpple och banan är ju skittråkigt. Den här veckan har jag tryckt i mig jordgubbar, päron, hallon och nu har jag siktat in mig på apelsiner. och så fort mangon mognar så...  Jag kommer att se ut som en frukt snart. Okej jag är inte helt oskyldig, har nämligen en truffelyoghurt som är så otroligt god på kallning. Tror att det är dags för den nu... =P






Mina nya fina chinos!




4 april lördag
Helg igen, skönt med vila tänkte jag och sov typ ingenting som vanligt.. men det kommer alltid till en punkt när ögonen inte kan hålla sig öppna och så var fallet idag. Jag fick lägga mig och sova bort en timme på eftermiddagen. Jag har blivit gammal, uppe jätte tidigt och måste sova middag. Förhoppningsvis inget som håller i sig.
I går jobbade jag över igen, tredje dagen i rad. Hjälpte Karo litegrann  med skyltfönstren eftersom hon var försenad. Jag är själv försenad, men eftersom hon även var sjuk så tyckte jag synd om henne. Plus att det är kul i skyltfönstren..hänger rätt mycket på det oxå... =)  Hon tycker att jag passar som en window (alltså en som gör skyltfönstren) "en perfektionist med öga för detaljer" som hon säger. men jag vet inte jag..perfektionist är väl att överdriva..  Jag tycker ju att det är roligt så någon gång i framtiden kanske. =) Man måste ha mål.
Idag åkte vi till IKEA på Schweisiska sidan. Köpte lite nödvändigheter till lägenheten som jag inte förstår hur jag ska frakta hem, men allt går. Vi lunchade också och ni kan ju gissa vad vi åt..köttbullar, gräddsås, lingonsylt och den här gången fick vi även kokt potatis! Jag var i sjunde himlen =) Orkade dock inte äta upp den enorma portionen, funderade på att stoppa resten i handväskan..ska tilläggas att jag inte gjorde det.
Vi var tillbaka till kl. 14 och det var ett väldigt härligt väder så jag tog en promenad till Thoiry och sedan vidare till köpcentret. Efter en timmes promenad så sprang jag i olika affärer, men det blev inget annat än mat. Jag vet inte hur jag burit mig åt, men jag var tvungen att ringa efter shuttlen för skjuts på vägen tillbaka för min fot gjorde ont.
Jag tror att jag skyller på mina skor, det är säkert deras fel. Samma skor som utan mina iläggsulor gav mig nästan hälsporre. (oj vad det där lät krångligt, undrar om någon kommer att förstå vad jag menar..)Skorna är cursed och får åka långt i garderoben.
Film och snask ikväll!

5 april söndag
Inte mycket intressant idag. Det är ju som mina vanliga söndagar i Thoiry. Träning, tvättning och internet.
Väldigt fint väder, så jag satt ute och solade medan jag väntade på att tvätten skulle bli klar. Hoppas det håller i sig nu!
Ha det gött och Glad Påsk!
 

RSS 2.0